5 manieren om je carrière online te ruïneren

Woopsie! Een (dom) foutje op social media kan je tegenwoordig je baan kosten. #YOLO Naast het feit dat deze hashtag écht niet meer kan, moet je h

5 manieren om je carrière online te ruïneren

Woopsie!

Een (dom) foutje op social media kan je tegenwoordig je baan kosten. Gedraag je online dus een beetje als je niet op straat wilt komen te staan. Dit zijn de 5 grootste fouten die je online kunt begaan.

#YOLONaast het feit dat deze hashtag écht niet meer kan, moet je hem vooral niet posten op een dag dat je eigenlijk aan het werk zou moeten zijn. Stel je voor: je meldt je een dag (of twee) ziek en duikt een terras of het strand op, om vervolgens doodleuk een Instagram te posten van jij + zon + biertje. Echt oliedom.

#DOMMEKOESchelden is echt NOT DONE, zo veel is duidelijk. Maar je negatief uitlaten over ras, geloof of geslacht is ook een reden voor werkgevers om je niet aan te nemen. Blijf dus ver weg van forums met beladen onderwerpen en klagen doe je maar binnenshuis.

#EFFE #NIE #DOENDe spellingsteugels flink laten vieren als je privé op social media post, kan je de kop kosten. Onderzoek van Jobvite wijst uit dat 66% van de werkgevers sollicitanten afwijst op online spelfouten. Dus we smeken je: maak je woorden af en stamp het kofschip of fokschaap in je hoofd. Het is zo moeilijk nog niet.

#IHATEMYJOBOf #IHATEMYBOSS. We horen je denken: WIE doet zoiets? Een leuk gifje of geinige quote posten op social past ook in dit rijtje. Met een gifje van iemand die z’n hoofd op het bureau slaat geef je niet echt een fijn signaal af aan je baas of collega’s. Uit een Amerikaans onderzoek bleek zelfs dat 36% van de werkgevers wel eens een sollicitant heeft afgewezen die zich in het verleden negatief had geuit.

16 tekenen dat je je baan intens haat >

#TOOMUCHINFORMATIONAlsjeblieft, gooi je fantastische onenightstand of die foto van jezelf, halfnaakt in bed met Mister X, niet online. Oversharing is een grote valkuil van social media. Ook je depressies, diepe dalen, relatie- of ex-toestanden zijn niet welkom op het web. Het toont aan dat je niet zo goed weet waar de grenzen liggen, en daar zit een nieuwe werkgever zeker niet op te wachten.

10 instagrammers waar we ons mateloos aan irriteren maar toch blijven volgen >