Hoeveel beweeg jij op een werkdag?

Dat de hele dag zitten niet echt bevorderlijk is voor je gezondheid, wisten we al. Maar hoeveel moet je dan wél bewegen tijdens een gemiddelde werkdag

Hoeveel beweeg jij op een werkdag?

Good to know!

Dat de hele dag zitten achter je bureau niet echt bevorderlijk is voor je gezondheid, wisten we al. Maar hoeveel moet je dan wél bewegen tijdens een gemiddelde werkdag?

Uit recent onderzoek, gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine, blijkt dat werknemers met een kantoorbaan mínstens twee uur per dag zouden moeten staan of bewegen. Om zo het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker te verkleinen. Hierbij volstaat lichte beweging, zoals een korte wandeling.

Per dag vier uur beweging zou overigens de meest optimale resultaten opleveren volgens het onderzoek. Mensen met jobs in de horeca of verpleging komen hier met gemak aan, maar voor kantoorbanen ligt dat wel anders. Hoog tijd dus om wat vaker de trap te nemen, een extra rondje koffie te halen of – liefst drie verdiepingen hoger – een toiletbezoekje in te lassen.

Meer vrouwen in topfuncties >Zo deal je met dwarse collega’s >