7 dream jobs waarvan je niet wist dat ze bestonden

Deze banen zijn bijna too good to be true.

Lees ook

Deze banen zijn bijna té mooi.

1/ Netflix-tagger
De nieuwste, hotste series kijken – en ervoor betaald worden? Het kán. Netflix zoekt regelmatig taggers: ofwel personen die elke film/serie binge-watchen en daarna ‘tags’ invoeren, zodat gebruikers makkelijker shows kunnen vinden die passen bij hun interesses. Je bepaalt je eigen werktijden en het allermooiste: je kunt gewoon werken vanuit je bed.
Salaris: ‘een heel eerlijk loon’, aldus Todd Yellin, vice-president productinnovatie

2/ Waterglijbanentester
Een 22-jarige Britse student kreeg het voor elkaar: hij mocht zes maanden aan de slag als waterglijbanentester. De taakomschrijving? Gratis (!) de wereld over reizen om de hotste water slides te testen op criteria als ‘grootste splash’ en ‘adrenaline factor’.
Salaris: 20.000 pond, ofwel zo’n 28.000 euro + een 7-daagse all-inclusivevakantie na afloop

3/ Professioneel knuffelaar
Ben jij een fervent knuffelaar en heb je er geen problemen mee iemand anders te omhelzen dan je partner? Dan is dit de ideale job voor jou. Professionele huggers dienen als  ‘therapeutische’ servicein het leven geroepen om stress te verlagen – op een niet-seksuele manier.
Salaris: 60 – 80 dollar per uur (ofwel 55 – 73 euro

4/ Professioneel matrassenspringer
Het is waarschijnlijk ieders kinderdroom: betaald krijgen om de hele dag op bed te springen. Reuben Reynoso doet het. Hij bespringt maar liefst drie matrassen per dag, totdat ze precíes goed zijn voor kopers. Klinkt leuk? Vinden wij ook, maar Reynoso noemt het serieuze business: “It’s not for everybody. There is a right way and a wrong way to do it.” Even een salto tussendoor zit er dus niet in, maar een fijne openingszin (en een sterke work-out) is het wel.
Salaris: onbekend

5/ Hotel-testslaper
Moeite met uit bed komen? Dan is deze job ongetwijfeld jouw ding. In het kort: reis de wereld over en beoordeel de fijnste hotels op service en comfort. Klinkt goed, maar het is ook keihard werken volgens de Chinese testslaper Zhuang Yumo: elk detail dient immers vastgelegd te worden.
Salaris: gemiddeld 53,000 doller, zo’n 48.000 euro

6/ Eilandverzorger
Ben Southall won een aantal jaar geleden ‘de beste job ter wereld’: hij mocht een half jaar lang het ‘Hamilton Island’ voor de kust van Australië verzorgen. Daar kreeg hij niet alleen een dikke villa voor, maar ook bijna een ton. De lucky guy werd uitgekozen uit maar liefst 35.000 aanmeldingen. Minder leuk was de bijna-fatale kwallensteek die hij er in zijn laatste week opliep, maar verder leefde hij 6 maanden een onbezorgd eilandleven. Jaloers!
Salaris: £70,000 ofwel zo’n 97,000 euro.

12 tips om die droombaan in de mode binnen te slepen >

Laatste nieuws

Zie ook