Zijn ‘granny pants’ hot?

Zijn oma-onderbroeken het nieuwe sexy? De stijlafdeling van de New York Times beweert van wel. En dat onderbouwen ze met sterke cijfers.

Zijn ‘granny pants’ hot?

Vrouwen zeggen ‘nee’ tegen strings.

Zijn oma-onderbroeken het nieuwe sexy? De stijlafdeling van de The New York Times beweert van wel. En dat onderbouwen ze met sterke cijfers: strings werden vorig jaar 7 procent minder verkocht, terwijl ‘full bottom styles' (slips en boxershorts) floreerden met een verkoopstijging van maar liefst 17 (!) procent.

Waarom is oma underwear ineens hip? De trend lijkt de schuld van de millennials en Generatie Y. Zij vinden full-botom ondergoed cool, en daar gaat de string aan onderdoor. Of zoals kledinganalyst Bernadette Kissane in The New York Times zegt: “Thongs have had their moment”.

Dat strings hun beste tijd gehad hebben is voor een deel te wijten aan comfortgebrek (want laten we eerlijk wezen: die XL-hipsters zitten toch echt een stúk fijner dan die wel erg kleine strings). Maar naast het comfort worden de granny pants ook gedragen als feministisch statement. Door on-sexy te zijn willen vrouwen laten zien dat ze ondergoed niet dragen voor een man, maar helemaal alleen voor zichzelf.

Ook celebs omarmen de granny pants. Bekijk de leukste ‘belfies’ hier:

morning! just going to hang out in #MyCalvins alllll day! ... thank you @calvinklein for my little gifts ??

Een foto die is geplaatst door Kendall Jenner (@kendalljenner) op

Tried to think of something witty but basically just painting myself in makeup and wearing granny panties

Een foto die door chrissyteigen is geplaatst op