6 'healthy' foods die helemaal niet zo gezond zijn

Denk je gezond bezig te zijn, blijken amandelmelk en agavesiroop toch weer niet zo gezond.

6 'healthy' foods die helemaal niet zo gezond zijn

Denk je gezond bezig te zijn, blijken amandelmelk en agavesiroop toch weer niet zo gezond. Dus feel free om dit rijtje 'health foods' compleet te negeren. Voor de mensen die het aankunnen: deze dingen blijken toch niet zo gezond als we dachten.

1/ Agavenectar

Massaal vervingen we honing door deze zoetmaker, omdat-ie vele malen minder suiker en glucose bevat. Dat klopt nog steeds, alleen bevat agavenectar weer veel fructose. Ook een suiker dus

2/ Amandelmelk

Melk werd uit het dieet verbannen, want: een dikmaker die zorgt voor darmproblemen. Dus gingen we aan de kokos-, rijst- of amandelmelk. Maar niet alle amandelmelk is gezond. Check of je wel de suikervrije variant te pakken hebt...

3/ Veggie chips

We staken onze koppen in het zand en deden net alsof die veggie chips heul gezond waren. Nou, mooi niet dus. Aan veggie chips komen soms zelfs geen groenten aan te pas, maar een kunstmatige substantie die groente moet voorstellen. Ieuw.

4/ Fruityoghurts

Die aardbeien-, bosbessen- of mangoyoghurt is niet zo gezond als je denkt. De enige supergezonde optie is plain griekse yoghurt; die met een smaakje zit vaak boordevol suiker.

5/ Naturel notenrepen

We noemen geen namen, maar je kent ze wel: biologische-zogenaamd-gezonde-naturel-notenrepen. Hate to burst your bubble: nog steeds vol met suikers en calorieën. Bak ze liever zelf.

6/ Granola

Granola-in-zak is een tijdbom. Vaak zijn er veel suikers en liters olie aan de muesli toegevoegd. Wanneer je gaat lunchen bij een goede gezond eettoko, dan is het waarschijnlijk andere koek.

Lees ook: Dit zijn de beste fooddocu's op Netflix

Beeld: iStock