Zo krijg je billen en dijen als Beyoncé

Als we een hot derrière moeten noemen dan komt Beyonce wel als winner uit de bus rollen. Met deze 5 tips geef je je derrière een knalharde boost.

Zo krijg je billen en dijen als Beyoncé

Want wie wil dat nou niet?

Als we één hot derrière moeten noemen dan komt Beyoncé als winnaar uit de bus. En niet alleen haar billen zijn keihard en in shape, ook de dijen zijn loeistrak. In hoog opgesneden aerobicspakjes (haar favoriet) slaat Beyoncé dan ook beslist geen modderfiguur. Of wij het aandurven? Met deze 5 tips geef je je derrière een knalharde boost:

1 Gezond eten = strakke huidBasis voor een strakke huid en dus ook voor strakke dijen en billen: gezond eten en veel water drinken. Vast geen verrassing, maar we zeggen het toch nog maar een keer. Probeer suikers zoveel mogelijk te skippen en genoeg groente en fruit te eten. Matig met alcohol en koffie en als je thee wilt drinken, neem dan zoveel mogelijk biologische (groene) thee zonder theïne.

Dit moet je eten voor een strak vel >

2 Hip ThrustWe moeten eraan geloven voor een Beyoncé bum: héél hard trainen. Sporten is key voor ronde en strakke billen. Een heel goede oefening: de hip thrust.

Zo doe je de hip thrust: plaats je hoofd en schouders op een bankje, leg een gewicht (dumbell, barbell, sandbag) op je heupen en duw deze omhoog. Span je billen goed aan als ze op het hoogste punt zijn, laat langzaam zakken en herhaal dit 15 keer. Doe 4 sets.

3 DeadliftDe deadlift is ook een belangrijke oefening om je billen én meteen ook je onderrug en buikspieren te trainen - drie vliegen in één klap!

Zo doe je de deadlift: ga rechtop staan met een barbell in je handen. Buig vanuit je heupen je bovenlichaam naar beneden met je borst open en schouders naar achteren, terwijl je je billen en buik aanspant. Houd je knieën licht gebogen en duw als je omhoog komt goed je heupen naar voren. Herhaal 15 keer en doe 4 sets. Als je de routine onder de knie hebt, kun je meer gewicht nemen.

 

4 Back en side kicksDeze oefening kan zonder gewicht of met een dumbell in je knieholte (je been blijft dus gebogen) om het zwaarder te maken. Je enkel aan een cable machine werkt ook prima! Zeker 20 keer herhalen, weer 4 sets.

5 SmerenOm die stevige billen en dijen extra glad te krijgen is het zaak de boel ook goed in te smeren. Smeer bijvoorbeeld met Vichy Cellu Destock overnight, dat helpt gelijk ook om de huid te verstrakken.

Geef het een kans, een maand lang, 4 keer per week. En voilà: je Beyoncé bum is in aantocht.

Workouttips van Elske Sorel, personal trainer

6 dingen waar je ECHT niet van verwacht dat ze je dik maken >