Waarom je nooit je werkmail buiten kantooruren moet checken

Je werkmail checken buiten kantooruren is slecht voor je sociale leven én je gezondheid, zo blijkt uit onderzoek.

Waarom je nooit je werkmail buiten kantooruren moet checken

Het is slecht voor je sociale leven én je gezondheid, zo blijkt uit onderzoek.

Uit een enquête door Good Technology blijkt dat 68 procent van de Amerikanen hun werkmail checkt vóór acht uur ’s ochtends. De helft daarvan bekijkt zijn werkmail bovendien in bed, en nog erger: bijna 40 procent checkt zijn mailbox óók tijdens het avondeten. Oeps!

Hoewel het natuurlijk een fijn idee is dat je up-to-date bent van je laatste (en superbelangrijke) mailtjes, blijkt uit onderzoek dat je het beter kunt laten – mits je werk dat toestaat. Recent onderzoek, gepubliceerd in Chronobiology International, laat zien dat het checken van je werkmail kan leiden tot allerlei issues, zowel psychisch als lichamelijk. Zo hebben werknemers die in de avonduren of weekenden doorwerken een grotere kans op slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid en angst.

Natuurlijk zijn er ook andere nadelen. Zo zal je minder ad rem en duidelijk op ingewikkelde werkmails reageren, doordat je nou eenmaal moe én snel afgeleid bent (we noemen: kinderen, vrienden, koken en televisie). Ook is het niet best voor je sociale leven: geliefden en familie zullen voelen dat ze niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Niet doen dus!

Gebruik deze 10 woorden NOOIT meer op LinkedIn >