Mensen die hun bed ’s ochtends opmaken, zijn gelukkiger en productiever

Bed opmaken? Wie heeft daar nou tijd voor? Onderzoek wijst uit dat mensen die hun bed opmaken zijn gelukkig, productiever en sporten meer.

Mensen die hun bed ’s ochtends opmaken, zijn gelukkiger en productiever

Nee hè, niet nog eerder opstaan?!

We zijn al te laat, moeten nog ontbijt maken, vergeet het ontbijt, haren doen, snel, toch maar een knot, in die fijne jeans wurmen en dan nog de fietsensleutel zoeken. Bed opmaken? Wie heeft daar nou tijd voor? Volgens onderzoek van Hunch.com denken we daar grotendeels hetzelfde over: 59 procent maakt zijn of haar bed ’s ochtends niet op, 27 procent doet het wel en 12 procent betaalt iemand om het te doen.

Er blijkt echter dat er toch wel wat te zeggen valt voor een keurig gedekt bed:

  • Bedopmakers zijn gelukkiger71 procent van de bedopmakers zegt gelukkig te zijn, terwijl 62 procent van de niet-bedopmarkers ongelukkig is. Hmm...
  • Bedopmakers hebben meer plezier in hun werkVolgens Psychology Today haten niet-bedopmakers hun baan vaker
  • Bedopmakers sporten vakerWat het verband is met je bed opmaken, dat weten wij ook niet. Maar hé, wel interessant, toch?
  • Bedopmakers slapen beterDat geloven we! Zo is in een schoon bed slapen een van de 50 dingen die ons het meest gelukkig maken.
  • Bedopmakers zijn productieverDat je al iets gedaan hebt, zorgt ervoor dat je de rest van de dag meer van je to do list zult aftikken.

Heul veel redenen dus om de wekker 5 minuutjes eerder te zetten – en dan niet snoozen! Je zult er (uiteindelijk) gelukkiger van worden.

6 eetregels om te slapen als een baby >