Holy olie: 7x oily underdogs

Olie op je huid, in je lokken, op je nagels… Welke oliën zijn nu échte beauty rockstars (naast de trending kokos- en arganolie)?

Holy olie: 7x oily underdogs

Zo smooth.

Olie op je huid, in je lokken, op je nagels… De boel eens goed smeren, doet wonderen. Welke oliën zijn nu échte beauty rockstars (naast de trending kokos- en arganolie)? We vonden 7 underdogs die de moeite waard zijn

1 Marula-olieMarula-olie wordt gemaakt van de vruchten van de Afrikaanse Olifantenboom. Het bevat 60 procent meer antioxidanten dan bijvoorbeeld arganolie en zit tjokvol vitamine E en omega-6-vetzuren. De olie is geschikt voor alle huidtypen. Hij hydrateert, houdt jong, herstelt littekens en trekt snel in. Smeer vooral ook een paar druppels in je haarlengtes ter bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf (zoals zon of föhn)

2 RozenbottelolieMet het favoriete schoonheidselixer van Miranda Kerr zou menig huid zeer happy zijn. Rozenbottelolie bevat onder meer veel vitamine A en C en goede vetzuren. Het hydrateert, voorkomt en vermindert rimpels en pigmentvlekken, kalmeert de eczeemgevoelige huid en kan op het lichaam gebruikt worden om striae te verminderen

3 CactusvijgolieDit Marokkaanse panacee is ietwat prijzig (niet schrikken: 1000 euro per liter), maar het is dan ook wel de Jon Bon Jovi onder de oliën en een ware rockstar voor ieder huidtype. Het wordt gemaakt van de pitjes van de cactusvijg en bevat enorm veel vitamine E. De olie werkt vooral goed tegen rimpels, eczeem, littekens en donkere kringen. Natuurlijk kan het wonderspul ook in je haar (het vermindert haaruitval) én op je nagels.

4 Avocado-olieAvocado-olie is rijk aan o.a. vitamine E en vitamine B8, is een champ in hydratatie en krijgt zelfs de meest droge huid weer zacht en soepel. Gebruik het als make-up remover, gezichtsserum of voetcrème voor kloofvrije en poezelige voetjes

5 Jojoba-olieJojoba-olie barst van de vitamine E en de goede vetzuren en is heerlijk op je huid en lippen. Maar geloof ons: je wilt het vooral op je wimpers smeren. De olie stimuleert je haargroei en werkt versterkend, waardoor je wimpers minder snel uitvallen én dikker en langer worden. Een paar weken volhouden en je bent in wimperwonderland.

6 Manuka-olieIn je koelkast ligt kaas, in je slaapkamer lippenbalsem en in je badkamer hoort een flesje manuka-olie. Deze olie is de Nieuw-Zeelandse variant op tea tree oil maar dan nét beter. Het werkt antibacterieel, kalmerend en ontstekingsremmend en is tegelijkertijd zacht voor de huid en droogt haar niet uit. Een superolie voor wondjes, pukkeltjes en andere huidgedoetjes.

7 Camelia-olieGoed voor je huid maar vooral super voor je haar. Camelia-olie wordt gemaakt van de bloemen van de Japanse Camellia theeboom en is rijk aan antioxidanten, goede vetten en vitamine E. Geisha’s gebruiken het van oudsher voor een dikke haardos.

 Kraanwater op je gezicht? Niet doen! Dit moet je wel doen >