Marlou van Rhijn is ’s werelds snelste vrouw op blades

Pas 20 jaar was Marlou van Rhijn toen ze de Paralympische titel veroverde op de 200 meter tijdens de Spelen van 2012. Wow! Wij spraken haar.

Marlou van Rhijn is ’s werelds snelste vrouw op blades

Dit is haar verhaal.

Pas 20 jaar was Marlou van Rhijn toen ze de Paralympische titel veroverde op de 200 meter tijdens de Spelen van 2012. Met een wereldrecord op haar naam wordt ze inmiddels met recht ‘de snelste atlete op blades’ genoemd: “Daar ben ik trots op.”

De atlete, die een dubbele onderbeen-amputatie heeft ondergaan, maakt deel uit van het Nederlands Paralympisch Team. Eerst als zwemster (waarmee ze overigens ook veel succes had) en sinds twee jaar als sprinter op de 100 en 200 meter. “Ik ben gestopt met zwemmen op mijn 18e, omdat ik het niet zo leuk meer vond en wel eens gewoon student wilde zijn. Een halfjaar later werd ik gebeld met de vraag of ik atletiek wilde proberen. Toen begon het wel weer te kriebelen”, legt ze uit.

Twee jaar later won ze Paralympisch zilver én goud in Londen. Inmiddels traint Marlou alweer voor haar volgende doel: de Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Met haar instelling, focus en de souplesse waarmee ze wedstrijden wint, is ze een absolute inspiratiebron voor anderen.

TED TalkMarlou geeft op vrijdag 29 mei een TED Talk tijdens TEDxAmsterdamWomen. Ze zal vertellen over haar opvoeding, topsportprestaties en haar visie op sport voor mindervaliden. Ook de onderwerpen 'voor jezelf opkomen' en 'integreren zonder hokjes' komen aan bod. Must-hear, dus!

Wil jij erbij zijn? Meld je hier aan.