Zo krijg je een irritant liedje uit je hoofd

Het is véél simpeler dan je dacht. Gelukkig vonden onderzoekers dé truc om dat irritantje liedje uit je hoofd te krijgen: kauwgom.

Zo krijg je een irritant liedje uit je hoofd

Het is véél simpeler dan je dacht.

Je kent het wel: iemand zingt één zin van een nummer waar je een bloedhekel aan hebt en je hebt het vervolgens de hele dag in je hoofd. Aargh! Gelukkig vonden onderzoekers dé truc om ervan af te komen: kauwgom.

Onderzoekers van de University of Reading deden verschillende experimenten om te checken of kauwgom helpt om een nummer uit je hoofd te krijgen. Zo lieten ze studenten drie minuten lang naar het refrein van Play Hard van David Guetta luisteren, waarna de studenten drie minuten niet aan het nummer mochten denken en vervolgens drie minuten wél. Iedere keer als ze het nummer in hun hoofd kregen, drukten ze op een toetsenbord de q-toets in. De studenten deden deze test twee keer: één keer zonder en één keer met kauwgom.

Het resultaat? Toen de studenten kauwgom kauwden, drukten ze minder vaak op de q-toets en hadden ze het nummer dus minder vaak in hun hoofd. Kauwgom zou volgens de onderzoekers dus wel eens dé oplossing kunnen zijn.

50 dingen die ons gelukkig maken >