Wat is hot in mei? Check Marie Claire’s uitagenda

Wat is hot in mei? Check Marie Claire’s uitagenda

Lees ook

Hatsa!

Is-ie weer: ons lijstje van dingen die je in mei absoluut niet mag missen. Van een pop-up store voor designerschoenen tot een inspirerende docu.

Lifestyle
REBEL at Supperclub Cruise
Wat Zomer in zicht met het FAN-TAS-TISCHE feestje van Rebel op Amsterdams meest begeerde Supperclub cruise. Héérlijke deuntjes en een uitzicht waar je u tegen zegt, zó enorm knap dat je amper kan geloven dat je in het pittoreske Amsterdam zit. Genieten van de zon? Dat doen we maar ál te graag op de upperdeck!
Waar de Ruyterkade Steiger 14, Amsterdam
Wanneer 27 mei – vanaf 17.30

Shop
Marc Cain Store Amsterdam
Wat De Amsterdamse Marc Cain-winkel is terug van weggeweest. En hóe! Het nieuwe shopparadijs is bijna dubbel zo groot, fraai ingericht en bevat de allernieuwste collecties.
Waar P.C. Hooftstraat 126, Amsterdam
Wanneer vanaf 15 mei

Expo
‘Geen medicijnen is doodzonde’
Wat Een indrukwekkende fototentoonstelling van Sacha de Boer. Met aangrijpende portretten van hiv-slachtoffers, die door (discriminerende) wetgeving of hoge prijzen geen toegang hebben tot medicatie. “Mijn man en zoontje hebben ook hiv. We hebben niet genoeg geld om zelf voor drie mensen hiv-remmers te kopen. Als we geen medicijnen meer krijgen, dan moeten we kiezen. Maar hoe kies je wie er als eerste moet overlijden?”, vertelt een slachtoffer bijvoorbeeld. Heftig!
Waar Museumplein, vanaf 29 mei voor de Stopera
Wanneer 19 mei t/m 19 juni

Shop
Fashionchick Pop-Up Store
Wat Knappe hapjes en fijne drankjes terwijl je door de kekke outfitjes neust. De Fashionchick pop-up store is voor de écht fashion lover en is speciaal vier (!) dagen geopend. En geloof ons: dit wil je NIET missen! Goodiebag included.
Waar Gerard Doustraat 76, Amsterdam
Wanneer vanaf 13 mei

Food
Rollende Keukens
Wat Het allerleukste foodfestival van Nederland met tal van retro busjes, tenten en caravans, waarin de meest verrukkelijke hapjes worden klaargemaakt. Fijn muziekje op de achtergrond, steengoede sfeer en relaxen in het gras: niks meer aan doen.
Waar Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer 13 t/m 17 mei

Hotspot
Shoebaloo pop-up store
Wat Schoenenhoarders kunnen hun hart ophalen, want bij de Shoebaloo pop-up store scoor je designerparels met korting. That’s all we need to know. Zie je daar.
Waar Koningsplein
Wanneer Vrijdag 1 mei, 10.00 uur

Film
Far From The Madding Crowd
Wat Carey Mulligan (love her!) speelt de eigenzinnige Bathsheba Everdene, een sterke dame die een grote boerderij runt. De mannen staan voor haar in de rij, maar zij wil zich nog niet binden. Zucht en zwijmel dit kostuumdrama. Heerlijk.
Wanneer Vanaf 7 mei in de bioscoop

Check hier de 20 leukste hotspots van Rotterdam >

Cursus
Trouw aan jezelf zijn
Wat De naam zegt het al: hoe leer je trouw aan jezelf te zijn? En wie ben je eigenlijk? Door middel van denk- en schrijfopdrachten zou je jezelf wel eens kunnen vinden.
Waar Felix in de Steigers, Amsterdam
Wanneer Vrijdag 1 mei 15.00 uur

TV
Op zoek naar Vivian Maier
Wat Vivian Maier werkte in de jaren 50 en 60 als kindermeisje voor rijke families in Chicago. In haar vrije tijd ging ze met haar camera de straten van Chicago en New York op om mensen te fotograferen. Haar foto’s hield ze angstvallig geheim. Maar vlak voor haar dood in 2009 werd Maiers archief per toeval op een garage sale ontdekt. Documentaire over een geweldige fotografe.
Waar NPO Cultura
Wanneer Dinsdag 18 mei, 21.55 uur

Muziek
Jonathan Jeremiah
Wat Deze Britse folk- en soulzanger verovert langzaam onze playlisten met warme, soulvolle deuntjes. We verwachten dat-ie je live nog meer zal inpakken. Gaat heen!
Waar Paradiso, Amsterdam
Wanneer 7 mei, 2015

Kunst
Magisch Centrum Amsterdam 1965-1975
Wat In de jaren zestig zette de Amsterdamse Provo-beweging de stad op z’n kop met ludieke acties, vaak op het gebied van emancipatie en milieuzaken. Fotograaf Cor jaring legde deze bijzondere periode vast.
Waar Stadsarchief Amsterdam
Wanneer t/m 12 juli

TV
Werk aan de winkel
Wat Business babe Olcay ‘Supertrash’ Gulsen trekt opnieuw het land in voor Werk aan de Winkel, waarin ze kleine groentewinkels, lokale kappers of schattige snoepzaakjes probeert te redden van de ondergang. Vermakelijk én inspirerend!
Waar NPO1
Wanneer 16 mei t/m 18 juni, 22.15 uur

Theater
Theater Na de Dam
Wat Na de twee minuten stilte op de Dam op 4 mei wordt om 21.00 uur in zo veel mogelijk schouwburgen, theaters, buurthuizen en huiskamers een voorstelling gespeeld of theatertekst voorgelezen over de Tweede Wereldoorlog. Maar liefst 60 theaters doen hieraan mee, onder andere de grote show van Wende Snijders en Typhoon in Koninklijk Theater Carré.
Waar Check www.theaternadedam.nl
Wanneer 4 mei

 

 

Laatste nieuws

Zie ook