6 regels om je ideale gewicht te bereiken

Je ideale gewicht bereiken en op gewicht blijven is verdomde moeilijk. Daarom hier 6 tips hoe je dat doet.

6 regels om je ideale gewicht te bereiken

Het allerbelangrijkste: luister naar je lichaam potverdorie!

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. We know. Daarom 6 tips om jouw ideale gewicht te bereiken en te behouden.

1 Eet langzaamDéjà vu naar je biologie-uurtje. Als je kauwt, worden er enzymen aan het voedsel toegevoegd die enorm belangrijk zijn voor je spijsvertering en stofwisseling. Langzaam kauwen zorgt ervoor dat deze enzymen hun werk beter kunnen doen.

2 Wat heb ik nodig vs. waar heb ik zin inBij een kater denk je alleen maar aan pizza of een sappige steak met frites, maar wat je echt nodig hebt is soep en een salade met groenten. Deze bevatten vocht, zodat je die watervoorraad weer kunt aanvullen.

3 Eet waar je zin in hebtMaar dan wel gezond. Sorry, we kunnen het niet leuker maken. Wat we bedoelen, is dat je geen koolhydraat-arm dieet moet gaan volgen wanneer je dol bent op pasta. Probeer een speltpasta met homemade tomaten-basilicumsaus. Blijf zo dicht mogelijk bij wat je écht lekker vindt.

4 Vergeet de tijdLuister naar je lichaam, niet naar de klok. Je lichaam vertelt jou wanneer je trek hebt en wanneer het tijd is om te eten.

5 Snacken magDit zorgt ervoor dat je stofwisseling ‘aan’ blijft staan. Houd het wel gezond.

6 Vol is volStop met eten als je vol zit, ook al ziet dat stukje lasagne er nog zo lekker uit. Zo eet je vanzelf kleinere porties.

Check hier 8 gezonde tussendoortjes voor inspiratie >