Het beste en slechtste font voor je cv

We komen maar meteen met de deur in huis vallen: Times New Roman gebruiken voor je CV kan écht niet meer. Deze font moet je wel gebruiken.

Lees ook

Times New Roman-gebruikers, wees gewaarschuwd!

We vallen maar meteen met de deur in huis: de Times New Roman gebruiken voor je cv kan écht niet meer. Een absolute no-go. Volgens een studie van Bloomberg Business zou het net zo erg zijn als met een sweatpants binnen komen lopen bij je sollicitatiegesprek. Ouch.

Gebrek aan aandacht

Volgens experts toont het Times New Roman-lettertype een gebrek aan inspanning en aandacht. Werkgevers kunnen bij het zien van dit lettertype al snel denken dat je niet zorgvuldig bent en je brieven met weinig aandacht tikt. En dat wil je niet.

Welke fonts je dan wel moet gebruiken? Helvetica komt als glansrijke winnaar uit de bus. Helvetica is no-fuss en neutraal, en dat voelt professioneel en eerlijk. Wil je iets uniekers of ga je voor een fashion job, dan is Didot ook geen verkeerde keuze. Al is het wel een beetje als overdressen. Houd je het liever simpel en clean, ga dan voor Helvetica.

Geen Courier

Nog een tip van de experts: gebruik alsjeblieft geen Courier. We weten allemaal dat je de brief achter je laptop hebt getikt, niet achter een typmachine. Tenzij je écht je oma’s typmachine uit de kast hebt getrokken, dan mag het.

De lengte van deze vingers voorspellen je carrièrekeuze >>

Laatste nieuws

Zie ook