7 vrouwen die schoonheid herdefiniëren

Een applaus voor deze vrouwen, die laten zien dat er niet één definitie van schoonheid is! Stuk voor stuk prachtexemplaren met een duidelijke boodscha

7 vrouwen die schoonheid herdefiniëren

HELDINNEN!

Mogen we een applaus voor deze vrouwen, die laten zien dat er niet één definitie van schoonheid is? Stuk voor stuk prachtexemplaren met een duidelijke boodschap.

1 Winnie HarlowA.k.a. Chantelle Brown-Young is 19 jaar en heeft een huidziekte die ervoor zorgt dat de huid op bepaalde plekken z’n kleur verliest. Ze werd het grootste deel van haar leven gepest en nu loopt ze over catwalks over de hele wereld en straalt ze in de Diesel-campagne. How about that?

2 Denise BidotDenise is het eerste plus-size model dat over de catwalks mocht paraderen tijdens New York Fashion Week. Ze werd veelvoudig geboekt voor campagnes en is een spokesperson voor curvy women. Het model spoort vrouwen aan hun lijf te accepteren.

3 Andreja PejicHet Australische model werd geboren als Andrej Pejic en doet al jaren veel modellenwerk. Andrej werd eerst bestempeld als androgyn, maar is sinds 2014 een vrouw. Andreja is de tweede transgender die een giga-beautycampagne binnensleept. De eerste was Lea T.

4 Lea TMisschien wel de meest bekende transgender die een glorieuze modellencarrière heeft. In 2010 werd zij het gezicht van de Givenchy-campagne en dat zette haar direct op de kaart. Vorig jaar scoorde ze een campagne van Redken Chromatics Haircolor.

[gallery ids="18561,18566,18560,18564,18565,18562,18563"]

5 Robyn LawleyDe bloedmooie Robyn heeft vele covers op haar naam staan als plus-size model maar wil zo niet betiteld worden. «Ik wil vrouwen helpen hun lijf te accepteren.» Ze doet ook dringend verzoek aan designers om hun samples niet alleen in mini-maatjes te maken, in de hoop dit terug te zien op de catwalks en in campagnes.

6 Carmen Dell-Orefice83 lentes jong en nog steeds een graag gezien model. Carmen Dell’Orefice denkt er niet aan haar modellencarrière aan de wilgen te hangen. Carmen komt regelmatig voorbij in campagnes voor Target en Rolex of poseert voor W of Harper’s Bazaar.

7 Myla DalBesioIn 2014 schitterde Myla als enige model met maatje 38 in een Calvin Klein-campagne. En dat terwijl de Calvin Klein-campagnes bekendstaan om modellen zonder ook maar grammetje vet en met strak afgetrainde lijven. Calvin Klein bestempelde het model niet eens als plus-size, een hele vooruitgang. Terecht, want maatje 38 mogen we toch ook geen plus-size noemen?!

Dit lingeriemerk geeft sneer aan Victoria's Secret met #IMNOANGEL campagne >