9 tips voor een volle, glanzende haardos

Wil je een glanzend haar als Jennifer Aniston en volle haardos à la Brooke Shields? Doe dan deze 8 dingen alsjeblieft NIET.

Lees ook

Alleen maar liefde voor je haar

Wil je glanzend haar als Jennifer Aniston en een dikke haardos à la Blake Lively? Doe dan deze 9 dingen alsjeblieft NIET.

1 Haartools niet reinigen
Wanneer maak jij je kam of krultang schoon? Inderdaad. Goede kans dat je dit niet al te vaak doet. Je begeeft je op glad ijs: je hoofdhuid kan geïrriteerd raken en dat extra glansje krijgt ook niet de kans. We smeken je: gooi die stokoude borstel weg en koop een nieuwe. Dank u.

2 Op een katoenen kussensloop slapen
Katoenen overtrekken zuigen o-v-e-r-a-l vocht uit, dus ook uit je huid en haar. Dat wil je niet. Zijde daarentegen doet magische dingen voor je haar. Even investeren in prinsessig beddengoed dus.

3 Zonbescherming vergeten
We smeren erop los in de zomer, maar ons haar een lik zonnebrand geven ho maar. Je haar wil ook wat! Zorg voor een goede haarcrème met SPF.

4 Slecht eten
Je bent wat je eet. Punt. Dus ook je haar reageert op wat jij in je lichaam stopt. Ga je voor gezond voer, dan zal dat ook voor je haar zijn vruchten afwerpen.

5 Zonnebril in je haar dragen
Ofwel: de Henkjan Smits-look. Je haar krijgt stress van zo’n voorwerp dat er niet hoort en dat het een kant op duwt waar het normaliter niet heen gaat. Als reactie dreigt het extra veel uit te vallen. Alarm!

6 Te vaak wassen
Vooral mensen met dikker en droger haar moeten het ABSOLUUT niet elke dag wassen (anderen kunnen het hebben). Was je haar om de dag – dan kom je al een heel eind en dreigt er ook geen vette coupe.

7 Te veel verven
Leuk, al die verschillende kleuren, maar houd het liever bij je eigen kleur en probeer het niet te vaak te laten verven. Vanzelfsprekend zijn die chemicaliën in je haar geen feest.

8 Strakke paardenstaarten dragen
Oma zei het al: je haar niet te vaak in een staart doen en ook niet te strak. Laten bungelen die mooie lokken.

9 Te weinig water drinken
Je haar bestaat voor ruim 20% uit water. Je weet wat je te doen staat.

Ook 22.00 naar bed gaan doet wonderen >

Laatste nieuws

Zie ook