Dé 20 hotste food-hotspots van Rotterdam

Of je nou op zoek bent naar kater-verhelpende brunchplekken, leuke koffietenten of restaurants – in Rotterdam zit je goed. De 20 leukste spot op een r

Hier wil je zijn!

Rotjeknor leeft dag én nacht. Of je nou op zoek bent naar kater-verhelpende brunchplekken, leuke koffietenten of knappe restaurants – in Rotterdam zit je goed. De 20 allerleukste food-hotspots op een rij.

1 Bokaal
Dit biercafé in het hart van Rotterdam is de hotspot voor leuke locals. Met veel speciaalbiertjes, goede worsten en verrukkelijke kaasjes, maar ook gerechtjes om te delen.
Nieuwemarkt 11

2 Tante Nel
Snackbar meets bar waar ‘haute friture’ wordt geserveerd. Inderdaad, een kwaliteitspatatje of -frikandel met een gin&tonic of goed biertje.
Pannekoekstraat 53

3 Bertmans
Voortaan ga je als je wilt lunchen in Rotterdam naar deze tent: Bertmans. Op het menu staan cold pressed sappen, talloze eiergerechten, homemade pannenkoeken en cocktails.
Zaagmolenkade 15

4 Tosca
Dit Mediterrane tentje heeft de looks én een hele goeie spot: een reuze sfeervol plein in het oude Noorden. Zo’n plek waar je elke keer terugkomt.
1e Pijnackerstraat 120b

5 Brasserie Engels
Terug van weggeweest: Brasserie Engels, in een nieuw jasje en met nieuwe allure. Een van onze favo chefs, Joris Bijdendijk (RIJKS restaurant), hielp het fijne menu neer te zetten. Belooft dus veel goeds.
Stationsplein 45

6 Burger Club
Vers van de pers! De heetste burgerbar van Rotterdam heet Burger Club. Net open en nu al een place to be. De burgers hier zijn uiterst smeuïg, precies zoals ze moeten zijn. Alleen kwaliteitsvlees komt hier door de selectie.
Nieuwe Binnenweg 139a

7 Vislokaal Kaap
Het beste visrestaurant aan de Maas, vinden wij (ja, restaurant Zeezout is OOK fijn). De visjes zijn groen en bio en het is er lekker knus en relaxed.
Delistraat 48

8 Café Annabel
YAY! Café Annabel heeft de deuren geopend. Een mengelmoes van popodium, café en creatieve hotspot. Dus naast borrelen en eten kun je hier doorrollen naar fijne feestjes en optredens.
Schiestraat 18

9 Biergarten
Naast Café Annabel, met uiteraard bier én gerechten van de houtskoolgril. Laat die zon maar komen!
Schiestraat 18

10 Markthallen
Ook Rotterdam heeft een befaamde markthal met eetstalletjes. Met een enorme keuze aan lekkere hapjes voor op het vuuske.
Dominee Jan Scharpstraat

11 Gusto
Tip van een Rotterdamse insider: Gusto. Een steengoed Italiaans restaurant met ontgedwongen sfeer. Verwacht de beste Coppa di Parma, carpaccio, crema di carciofi en vongole. Yum!
Schiedamse Vest 40

12 HMB Restaurant
In een imposant gebouw van Rem Koolhaas, De Rotterdam, opende een jaar geleden HMB. Strak en modieus, met waanzinnig uitzicht over de skyline en de Erasmusbrug. En ook de kaart is niet mis.
Holland Amerikakade 104

13 Oliva
Een charmant klein restaurant van dezelfde eigenaren als van Gusto, Dus ook hier: goddelijke Italiaanse gerechten met goede wijn. Én in van de leukste straten van Rotterdam: de Witte de With.
Witte de Withstraat 15a

14 De Matroos en het meisje
Deze klassieker is nog steeds hot. Je gaat voor een drie of viergangenmenu en de chef tovert culinaire hoogstandjes op je bord.
Delistraat 52

15 La Pizza
De naam zegt het al: pizza. En niet zomaar een. Authentieke Italiaanse pizza’s uit de steenoven. Volgens Rotterdammers de beste van Nederland.
Scheepstimmermanslaan 21

Én hier nog 5 tips van coole local Zelda Beauchampet, eigenaar van sieradenlabel The Boyscouts, met een underground studio pal in het centrum. Haar Rotterdamse favorieten:

16 Aloha Bar
Creatief Rotterdam is hier te vinden, in het oude pand dat ooit zwemparadijs Tropicana was. Je zit letterlijk in het oude zwembad te dineren en de keuken is fantastisch. De combinatie van goed eten en een vet uitzicht zorgt ervoor dat het een echte aanrader is. Oh, en vergeet niet de springrolls te proeven.
Maasboulevard 100

17 Fenix Food Factory
Het eco/local alternatief voor de markthal. Je vindt hier lokale producten en eettentjes met uitzicht op de Maas en hotel NY. In de hal presenteren verschillende ondernemers al hun lekkers, dat je zowel binnen als op het terras kunt opeten.
Veerlaan

18 Spirit
Wil je snel een gezonde hap voor niet te veel geld? Hier kun je terecht voor een vegetarisch buffet. Continu vers en superlekker!
Mariniersweg 9

19 Picknick
Dit tentje is van de makers van Aloha en het is hier de hele dag door smullen. Ik bestel altijd een broodje ei met truffelmayo en sojakoffie.
Mariniersweg 259

20 Urban Espresso Bar
Een tent in Rotterdam-West, low-key en een plek waar de locals graag komen. Zonder pretenties, met goede koffie en een fijne locatie. Mijn favoriet: tosti met olijf, zoete aardappel en kaas.
Botersloot 44a

26 fonkelnieuwe hotspots in Amsterdam >

Fotografie: Sophia van den Hoek

Laatste nieuws