Doen: fastfood na je workout

Geen grap: het eten van fastfood na je workout is even effectief voor je fysieke herstel als het drinken van een sportdrank.

Doen: fastfood na je workout

Olé, een patatje na je workout is oké!

Geen grap: het eten van fastfood na je workout is even effectief voor je fysieke herstel als het drinken van een sportdrank. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de University of Montana.

Klinkt te fijn om waar te zijn, maar de onderzoekers kunnen het natuurlijk verklaren. Of je nu een sportdrank drinkt, een energiereep eet of voor een kleine portie friet gaat: je lichaam zal je verbruikte glycogeen (de suikeropslag in je spieren die je lijf als brandstof gebruikt) even goed herstellen. Dat is top, want dankzij dat herstel kunnen je spieren groeien en voel je je minder moe.

Voor je nu na je eerstvolgende pilatessessie twee Big Mac-menu’s wegsnaait; dit feestelijke nieuwtje gaat alleen op voor kleine porties fastfood na intense conditie-workouts, zoals hardlopen of wielrennen. Bovendien is de hoeveelheid verzadigde vetten en zout in fastfood natuurlijk nog steeds niet heel gezond. Maar mocht je zin hebben in een vette hap en er óók nog een beetje van willen profiteren, plan hem dan na het sporten…

PS Bang voor een post-fastfood energiedip of zware benen als je na het snacken nóg een workout wil doen? No worries, het onderzoek toonde ook aan dat het eten van fastfood je prestaties niet zal beïnvloeden.