Instagram reageert op #FreeTheNipple affaire

Instagram bekijkt haar regelementen opnieuw en komt met een statement over naaktheid op het platform. In het kort: de tepel is nog steeds niet vrij.

Lees ook

In het kort: de tepel is nog steeds niet vrij

Instagram, hét platform voor het delen van foto’s, verwijderde tot voor kort alle foto’s waarop een vrouwelijke tepel te zien was ? tot grote schrik van velen zelfs foto’s van vrouwen die borstvoeding geven. Feministen protesteerden: waarom zouden mannelijke tepels wel gepost mogen worden en die van vrouwen niet? De dubbele standaard maakte vrouwen (en mannen) over de hele wereld furieus en #FreeTheNipple was een feit. Een beweging waar celebs als Madonna zich binnen de kortste achter schaarden.

Dus kon Instagram niet anders dan nog eens goed naar de reglementen kijken. Vorige week kwam de reactie: borstvoedingsfoto’s zijn toegestaan, maar het posten van naaktfoto’s met ontbloot bovenlijf (en dus zichtbare tepels) nog altijd niet. Zucht. We willen echt niet pleiten voor naaktfoto’s op het web, maar af en toe een tepel zou moeten kunnen toch? Die hoort gewoon bij het vrouwenlichaam, en dat is toch prachtig!

Wat vind jij? Laat het ons weten op FB!

Laatste nieuws

Zie ook