6 dingen waarvan je niet verwacht dat ze je dik maken

Wist je dat huilfilms en een gezonde relatie je dik maken? Hier 6 dingen waarvan je niet verwacht dat ze je dik maken.

Lees ook

Huilfilms?!

1 Veel internetten
Onderzoek van The Journal of Pediatrics wijst uit dat meer tijd op het wereldwijde web zorgt voor gewichtstoename. Op zich logisch: als je na je werk alleen achter de laptop zit ben je dus 1. niet aan het sporten 2. staat er vast een bakje chips of anders lekker naast je 3. lig je vast ook niet op tijd in bed. Tip: klap je laptop na het werk dicht en ga voor een geen-mobiel-in-de-slaapkamer-policy.

2 Het gedrag van je huisgenoot
Eet je vriend/man of huisgenoot avond aan avond kant-en-klaarmaaltijden, pizza’s en pasta’s? Grote kans dat je dit gedrag overneemt. Studie van de University of Michigan wijst uit dat studenten met actieve, gezonde huisgenoten minder snel een paar kilootjes aankomen tijdens de jaren aan de universiteit.

3 Kookprogramma’s
Nooit geweten dat 24 kitchen kijken levensgevaarlijk kan zijn! Maar mensen die kookprogramma’s kijken hebben gemiddeld een hoger BMI dan mensen die dat niet doen, aldus een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Appetite.

4 Gelukkige relaties
Het is bewezen dat single mensen op zoek naar de ware slanker zijn dan personen die een gelukkige relatie hebben. Het cliché is helaas hartstikke waar: wanneer je al een hubby hebt, vind je dat lovehandle’tje wel prima.

5 Vitamine D-tekort
We skippen tegenwoordig liever ons glaasje melk bij het ontbijt, maar gezondheidsexperts menen dat een tekort aan vitamine D een belangrijke factor is bij het ontstaan van obesitas. Tip: vitamine D vind je ook in vette vis. Dus vanavond een zalmpje en een glas verse melk op het menu.

6 Huilfilms
Voor de duizendste keer The Notebook kijken? Doe het niet! We eten 55 procent meer junkfood bij het zien van zielige films dan bij het kijken naar lachfilms. Ook actiefilms zijn killers voor de lijn – schijnt dat je gaat eten met de snelheid van de film…

13 snacks die meer calorieën verbranden dan dat ze bevatten >

Laatste nieuws

Zie ook