Een Frans velletje: micellair water op je gezicht

Kraanwater op je snoet? No way, José. Doe als een Parisienne en gebruik liever – en lekker decadent – het wonderwater dat micellair heet.

Een Frans velletje: micellair water op je gezicht

Kraanwater op je snoet? No way, José. Doe als een Parisienne en gebruik liever – en lekker decadent – dit wonderwater.

Het werd in 1913 ontdekt in Engeland, was een nineties-hit in Parijs, liet af en toe van zich horen en is plots weer écht een ding: micellair water (een kunstig brouwsel, uitleg volgt). Want hard kraanwater op je gezicht is nu kennelijk toch echt passé. Dat wisten Fran?aises al, dat wisten beautybloggers, visagisten en modellen al en nu weet jij het ook.

Wat er dan zo ‘slecht’ is aan kraanwater? Eigenlijk mogen wij onze handjes best dichtknijpen met de waterkwaliteit in Nederland; ten opzichte van het kraanwater in veel andere landen is het zelfs tamelijk voortreffelijk. Toch zitten er vaak nog behoorlijke hoeveelheden kalk, nitraat en lood in en in 20% van het kraanwater zit zelfs chloor; dingen waar gevoelige huidjes niet opperblij van worden.

Wat we idealiter gebruiken in plaats van kraanwater en facewash: micellair water dus. Dat is even scheikundig als het klinkt en werkt als volgt. Micellair water bevat micellen, ofwel groepjes ‘tensiden’. Dat zijn moleculen met een waterminnende kop en vetminnende staart. Het zijn kampioenen in het vangen van vuil, maar laten in plaats van harde chemicaliën goede vetten en een grondig gereinigd huidje achter. De pH-waarde van je huid raakt gebalanceerd en je teint gekalmeerd. En het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is het water op een watje sprenkelen en dat over je gezicht halen. Daarmee is je reinigingsritueel fini, werkelijk waar.

Of we nu massaal kraanwater moeten afzweren en op micellair water over moeten gaan? Nee hoor, als ons oer-Hollandse kraanwater jouw velletje mooi en stralend houdt, by all means, houd het dan bij kraanwater. Maar dit alternatief kan nét het verschil maken voor de probleemhuidjes en les peaux sensibles.

[sm-product-feed id="17638"]