De French wardrobe: de ultieme garderobe

De French Wardobe is hét geheim achter de fraaie looks van elke Parisienne. Zo voorkom je ook miskopen en bespaar je geld.

De French wardrobe: de ultieme garderobe

Zo chic

De French wardrobe is hét geheim achter de fraaie looks van elke Parisienne. Een French wardrobe zorgt er niet alleen voor dat je de ultieme kledingkast creëert, maar ook dat je een hoop geld bespaart én miskopen voorkomt.

Zo werkt hetBij de French wardrobe draait alles om goede basics. Denk aan een witte bloes, een blazer, jeans en een LBD. Per modeseizoen (herfst/winter en lente/zomer) koop je slechts vijf trenditems om aan die basisgarderobe toe te voegen – meer niet. Dit zorgt ervoor dat je goed gaat nadenken over wat je koopt, waardoor je nooit te veel geld spendeert aan kleding die even later weer not done is. En fijn: je basisgarderobe neem je gewoon lekker mee naar volgend seizoen.

Tips & tricks voor de perfecte French wardrobe:

DoZorg voor goede basics. En dan bedoelen we écht goedJe moet er immers niet één, maar meerdere seizoenen mee vooruit. Je hebt er niets aan als de kleerscheuren er na drie keer dragen in zitten. Denk aan een mooie boyfriend jeans of een grijze kasjmieren trui. Investeren mag dus!

Don’tTe veel in één keer kopenDit geldt zowel voor de basics als trenditems. Goede basics vind je nou eenmaal niet elke dag, en wat de trenditems betreft: je hebt maar vijf items per seizoen. Denk dus goed na over wát je wilt en waaróm je het wilt hebben voordat je die creditcard uit je portemonnee tovert.

DoMix it upEen belangrijk element van de French wardrobe is dat zowel alle basics als de nieuwe trenditems bij elkaar passen. Zo creëer je niet alleen een tijdloze, maar ook oneindige garderobe. Check dus bij elke aankoop even of je het item wel kunt mixen en matchen met je huidige kledingkast. Is het antwoord nee? Kies dan voor iets anders.

Don’tKoopjesjagenAls je net aan een French wardrobe begint kan het verleidelijk zijn om te shoppen in de uitverkoop. Maar let op: je mag maar vijf items per seizoen aanschaffen, waarom zou je dan iets kopen wat al ‘voorbij’ is? Bedenk dat je nu veel minder uitgeeft dan je eerst deed. Een beetje gezond spenden mag dus best. Of je moet het item wel heul leuk vinden natuurlijk.

Check hier alvast een aantal fraaie basics voor een instant start![sm-product-feed id="17519"]