Met deze workout verbrand je 50 procent meer lichaamsvet

Goed om de buitenboel eens flink aan te pakken. En wil je dit snel en efficiënt doen dan is HIIT ofwel High Intensity Training de workout voor jou.

Lees ook

De zomer lonkt en dus mogen we al bijna aan blote benen en armen gaan denken. Goed om de buitenboel eens flink aan te pakken. En wil je dit snel en efficiënt doen dan is HIIT ofwel High Intensity Interval Training de workout voor jou. Nog niet overtuigd? Fitnessgoeroe Willeke Zorg heeft dertien redenen om je te overtuigen.

1/ Het is super efficiënt
In twaalf minuten met superintensieve workouts en weinig rusttijd geef jij je vetverbranding al een enorme kick. Het intensieve hijgen na die twaalf minuten nemen we even voor lief.

2/ Het is een combi van cardio-en krachttraining
De workout bestaat uit zowel kracht- als cardio-oefeningen. Je slaat twee vliegen in één klap.

3/ Snelle vetverbranding
De hartslag verhogende cardio-oefeningen zorgen voor snelle vetverbranding die zelfs uren na de training nog steeds doorgaat.

4/ Voor ieder wat wils
De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen zodat ze uitdagend zijn voor elk fitness niveau.

5/ Sterke ‘core’
Je “kern” is meer dan alleen je buikspieren. Maar liefs 29 spieren(!) vormen de menselijke “core”. HIIT trainingen spreken al die spieren aan. Hatsa!

6/ Flexibel als een elastiek
Door de HIIT-oefeningen worden je flexibiliteit en je houding ook verbeterd.

7/ Easy as it gets
Wie heeft er niet een paar keer per week twaalf minuten de tijd om een HITT workout te doen? Je hoeft er niet voor naar de sportschool. Geen smoesjes meer.

8/ Net als een koorddanser
HIIT verbeterd de balans en zorgt voor enorme lichaamscontrole.

9/ Zeg maar dag tegen verveling
Het aantal oefeningen is vrijwel oneindig. Dat voorkomt sleur en zorgt dat je gemotiveerd blijft.

10/ Any place, any time
Omdat je geen apparatuur nodig hebt behalve jezelf kan je de workouts overal doen: binnen of buiten, alleen of met een groep vrienden.

11/ Gratis
Zet die dure sportschoolabonnement maar stop. HIIT kan in elke tuin, bos of aan de waterkant.

12/ Laag risico van blessures
Oefeningen met eigen lichaamsgewicht zijn over het algemeen heel veilig voor elke sporter ongeacht ervaring , leeftijd of fitnessniveau.

13/ Resultaten
Snel resultaat. Dat wil je uiteraard. HIIT-oefeningen zijn enorm effectief voor kracht en spieren door het hele lichaam. Hallo bikinibody!

Je bent overtuigd, daar zijn we zeker van. Volg je HIIT training dan bij boutique gym Saint & Stars. Want naast dat deze gym gespecialiseerd is in High intensity trainingen, staat er bij binnenkomst in de kleedkamers op elke wastafel deodorant, parfum en zelfs stijltangen klaar.

Lees ook: Waarom je nooit make-up moet dragen naar de gym

Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook