Zó eet je je huid mooi

Scrubben, deppen, smeren… we pamperen onze huid maar wat graag. Niets mis mee, zolang je de verzorging van binnenuit maar niet vergeet.

Zó eet je je huid mooi

Van deze 5 superfoods ga je stralen

Scrubben, deppen, smeren… we pamperen ons huidje maar wat graag. Niets mis mee, zolang je de verzorging van binnenuit maar niet vergeet. Want guess what? De beste touche éclat vind je gewoon in de supermarkt. Met deze voedingsmiddelen eet je je huid gezonder, strakker en mooier.

Van een frikandel speciaal gaat je huid stralen en taart egaliseert je teint. Ehm…? Exact, je hebt van die voedingsmiddelen waarvan we allemaal weten dat ze onze huid niet mooier gaan maken. Daar tegenover staan allerlei beautyfoods; olé, olé, ware het niet dat we – als we heel eerlijk zijn – vaak niet veel verder komen dan avocado en zalm.

Dat is zonde, want steeds vaker wordt de correlatie tussen voeding en de conditie van onze huid door onderzoeken onderstreept. Hieronder vijf voedingsmiddelen om NU in je boodschappenmandje te gooien ? náást die avocado en die zalmmoot.

1 AppelsGeen onuitspreekbare en mysterieuze superfoods; we beginnen gewoon met appeltjes. Die bestaan namelijk voor 85% uit water, waardoor ze enorm moisturizingzijn. Antioxidanten als flavonoïden en fenolen verstevigen je huid en doordat appels bovendien veel pectine bevatten (een soort voedingsvezel), werken ze ook ontgiftend. Tip: ga voor Fuji-appels, die bevatten de meeste heilzame stoffen.

2 TomatenVolgens dr. Jessica Wu, auteur van Feed Your Face, zijn tomaten superstars voor je huid. Ze bevatten veel lycopeen, waardoor ze je huid optimaal tegen uv-straling beschermen. Ook remmen ze rimpels en ontstekingen. De tomaten even koken en met gezonde vetten combineren en je profiteert er maximaal van.

3 ChocoladeJippie, ook choco is goed voor je huid! Wel het pure soort dan, met minstens 70% cacao. Het bevat antioxidanten en allerlei vitamines (waaronder A, C, D en E) en het verhoogt de hoeveelheid zuurstof die je bloed naar je huid vervoert. Het resultaat: een goed gevoed en stevig velletje.

4 Noten, pitten en zadenHennepzaad, pompoenpitten, amandelen… Er zijn té veel noten, pitten en zaden met huidverwennende stoffen om ze allemaal te noemen. Een notensoort dat vaak vergeten wordt, maar dat wel heel goed is voor je huid: paranoten. Deze grote jongens bevatten veel selenium, een mineraal dat ons lijf tegen de beschadiging van vrije radicalen beschermt en zo huidveroudering tegengaat.

5 Rode druiven (én wijn)Zelfs als onderdeel van je wijntje zijn rode druiven super voor je huid. Dankzij de hoeveelheid aan een stofje genaamd ‘resveratrol’ zijn ze vooral een puik anti-aging middel.

Is 22.00 de perfecte bedtijd voor een blakende gezondheid? >