Interview Michaela DePrince

Michaela DePrince (19) werd geboren in Sierra Leone, verloor haar ouders en leidde een heftig leven. Toch danst ze nu maar mooi bij het Nationale Ball

Interview Michaela DePrince

Over inspiratiebronnen, memorabele momenten en meer.

Michaela DePrince (19) werd geboren in Sierra Leone, verloor haar ouders en leidde een heftig leven. Toch danst ze nu maar mooi bij het Nationale Ballet en komt er binnenkort een Hollywoodfilm aan over haar bijzondere levensverhaal. Wij spraken haar vorig jaar.

Wanneer was je voor het laatst trots op jezelf?«Als danseres moet dat moment nog komen. Ik ben mezelf altijd aan het verbeteren en denk dat ik mijn ‘yaaay-moment’ pas beleef tegen de tijd dat ik met pensioen ga. Buiten mijn danscarrière is er wel iets waar ik trots op ben. Door een pigmentafwijking heb ik witte wimpers. Ik droeg daarom altijd mascara, maar dat doe ik niet meer; mijn witte wimpers horen gewoon bij mij.»

Welk eten maakt je gelukkig?«Spinazie. En ik ben dol op eieren en soep. Zo gezond was ik in New York niet, daar at ik elke dag een hamburger. Maar nu ben ik – het verbaast me nog steeds – op de gezonde toer. Gewoon omdat ik me daar lekker bij voel. En als ik toch een keer zin heb in comfort food, neem ik het liefst een Kitkat.

Bij welke balletrol trek jij de champagne open?«Ik zou dolgraag Julia in Romeo en Julia spelen. Dat lijkt me een enorme uitdaging. Julia is sterk, net als ik. Maar ze is ook delicaat, zacht. En: romantiek kan ik niet weerstaan.»

Met welke wereldleider zou je om de tafel willen zitten?«Nelson Mandela. Ik was een paar maanden geleden op zijn gala om te dansen, maar had niet de kans hem te ontmoeten. Hij was niet alleen een leider voor Afrika maar voor de hele mensheid. Ik denk dat ik veel had kunnen leren van een gesprek met hem. Daarnaast zou ik Malala Yousafzai graag willen ontmoeten. Hoe zij zich staande heeft gehouden nadat ze neergeschoten was door de Taliban, daar heb ik bewondering voor.»

Zelf ben je een inspiratie voor…«Angelina Jolie, haha! Oké, dat is ongelooflijk en ik kan er zelf nog steeds niet over uit. Voor mijn gevoel heb ik namelijk niets bijzonders gedaan. Toen ik haar ontmoette, gaf ze me een knuffel en zei ze dat ze al mijn interviews had gelezen en dat ik een inspiratie voor haar was. Compleet Star struck was ik.»

Naast welke man zou je wakker willen worden?«Mijn vriendje verslaat Brad Pitt, dus gewoon naast hem. We zijn nu twee jaar samen en ik weet zeker dat ik voor altijd bij hem wil blijven. Ik zie ons al staan op een giga bruiloft. Maar saar is nog wel wat overtuiging voor nodig. Hij krijgt het al benauwd als ik erover begin.»

Foto: Jade Young