De do’s & don’ts van de 70’s look

We kunnen onze patchwork jeans en andere frivoliteiten weer uit de kast trekken. Maar, er zijn regels. Dit zijn de do’s en don’ts van de 70’s look.

Lees ook

LET LOVE RULE

Helaas, helaas, de wereld lijkt totally nuts geworden. Narigheid alom, en geen wonder dat de modewereld teruggrijpt naar de tijd van love & peace. We kunnen onze patchwork jeans en andere frivoliteiten weer uit de kast trekken. Maar, er zijn regels. Dit zijn de do’s en don’ts van de 70’s look.

Do
Er is veel plek voor arts & crafts dus investeer in een mooi jasje, dat prachtig geborduurd, geverfd danwel geappliceerd is. Geeft instant schwung aan je flaired jeans.

Don’t
Deze trend is een mix ’n match-gebeuren met veel plek voor denim waardoor je de plank niet snel misslaat. Het is wel de bedoeling dat je denim combineert met andere materialen als suède of een nepbontje. Anders is het 70’s gevoel weg.

Do
Kleuren als mosterdgeel, vuilgroen, vaalpaars en oranje.

Do
Ga voor een pronte hak. Staat zo veel leuker onder een flared pants.

Don’t
Je haren vast.

Do
Ga voor hippie haar. Weelderige lokken met zachte, gladgestreken waves gaan goed met je 70’s look.

Do
De styling is belangrijk: een tas met franjes, fleurig sjaaltje, leren riem of giga oorbellen om het af te maken. Haal je de accessoires weg, haal je meteen de jeu eraf.

Do
Mocht er plek in het budget zijn voor een tweede investment piece ga dan voor een suède item.

Laatste nieuws

Zie ook