Ambitieuze vrouwen maken sneller carrière onder topvrouw

Ambitieuze vrouwen maken sneller carrière onder topvrouw. Onze kansen op een leidinggevende rol nemen toe als de baas een vrouw is.

Ambitieuze vrouwen maken sneller carrière onder topvrouw

WE WOMEN STICK TOGETHER.

Onze kansen op een leidinggevende rol nemen toe als de baas een vrouw is, zo blijkt uit onderzoek van Intermediair Magazine.

Uit research blijkt dat bij zes grote Nederlandse bedrijven met een vrouwelijke CEO gemiddeld meer vrouwen in hogere functies werken dan bij andere bedrijven. Onder andere PostNL pensioenbelegger PGGM en uitgever Wolters Kluwer behoren tot de onderzochte bedrijven. Bij PGGM is na de aanstelling van Else Bos als CEO het percentage vrouwelijke managers zelfs opgelopen van 21 procent in 2011 tot 27 procent in 2014. Carrière maken doe je dus het best onder een vrouw.

Een verklaring: vrouwelijke CEO’s hebben de positie van vrouwen en de man-vrouwbalans in het bedrijf hoog op de agenda staan. En ze zien het doorstromen van vrouwen als belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Kortom: topvrouwen zetten zich actief voor ons in. Waarvoor hulde.

Bron: Intermediair Magazine

Deze vingers voorspellen jouw carrièrekeuze >Behoor jij tot de nieuwe stroming feministen? >