Carrièrelessen van Arianna Huffington

Ze is eigenaresse en hoofdredacteur van The Huffington Post, columniste én auteur van maar liefst dertien boeken. 8 carrièrelessen van Arianna Huffing

Carrièrelessen van Arianna Huffington

VAN LEREN FALEN TOT OP TIJD NAAR BED

Ze is eigenaresse en hoofdredacteur van nieuwswebsite The Huffington Post, columniste én auteur van maar liefst dertien boeken. 8 waardevolle carrièrelessen van powervrouw Arianna Huffington.

1. Je bent méér dan je werkHeel belangrijk: onthoud dat wie je bent op het werk niet de totaliteit is van wie je bent. Je werk-ik en privé-ik met elkaar verwarren zal – vroeger of later – leiden tot niet handige keuzes. Kijk maar om je heen, de wereld zit vol slachtoffers hiervan: hypersuccesvol maar vaak depressief, verslaafd of slachtoffer van stress-gerelateerde ziektes.

2. Werk niet als een manLeef je leven als een vrouw, op jouw eigen, unieke manier. Ons huidige begrip van succes – waarin we onszelf over de kop werken en een burn-out wordt gezien als prestatie – is afgeleid van het voorbeeld dat mannen geven. Maar inmiddels zien we een wereldwijde verschuiving naar juist de traditioneel vrouwelijke leiderschapskwaliteiten: compassie, samenwerking en empathie.

3. Durf te falenMijn moeder heeft me geleerd dat falen niet het tegenovergestelde is van succes, maar juist de noodzakelijke opstap ernaartóe. Ik ben veel obstakels tegengekomen. Leren dealen met falen is een belangrijk ingrediënt voor succes.

4. Vind de gezonde balansDe eerste stap naar een succesvolle carrière is begrijpen dat je niet hoeft te kiezen tussen gezond leven en hoge werkprestaties. Je prestaties worden juist beter als je in je leven ook tijd inbouwt voor vernieuwing, wijsheid en verwondering.5. Let op jezelfVeel werkende moeders offeren zich continu op voor anderen, maar dat kan (en mag) ook anders. Neem de veiligheidsvoorschriften in het vliegtuig als metafoor: daar wordt je ook verteld dat eerst zélf je zuurstofmasker op moet zetten, voordat je anderen mag helpen – zelfs je eigen kinderen. Of zoals Aleksandr Solzjenitsyn vroeg in zijn boek In the First Cycle: ‘If you wanted to put the world to rights, who should you begin with: yourself or others?’6. Ga naar bedAls ik mijn tien jaar jongere ik een advies moest geven, zou ik zeggen: ‘Arianna, je prestaties zullen juist verbeteren als je niet alleen maar hard werkt, maar ook tijd neemt voor loslaten en jezelf weer opladen.’ Dat zou me zoveel onnodige stress en uitputting hebben gescheeld. Of in drie woorden: ‘ga naar bed!’

7. Last not least: leef nu‘Don’t miss the moment.’ De beste businesstip die ik ooit heb gekregen. Het was de lijfspreuk van mijn moeder, zo stond zij in het leven.

Arianna Huffingtons boek ‘Het nieuwe succes’ ligt nu in de winkel. Gelijk bestellen? Dat kan hier.