3 boeken die je moet lezen in maart

Dit is de top 3 van boeken die je deze maand moet openslaan: Koop nooit een rode jas, Luister naar de Wind en Flipperen in 1973 en de mooie voedselmac

Lees ook

Leesvoer van de bovenste plank.

De boekenwurm op onze redactie heet Agnès. Intellectueel, gorgeous en chic (Frans, dus duh) als ze is, weet zij welke boeken deze maand de smaakmakers zijn. Dit is de top 3 van boeken die je deze maand moet openslaan:

1 Koop nooit een rode jas, Nora Ephron
‘The Wonderbra is not a step forward for women. Nothing that hurts that much is a step forward for women.’ Of: ‘In my sex fantasy, nobody ever loves me for my mind’.
Nora Ephron schreef de scenario’s van kaskrakers als When Harry met Sally (met het legendarische fake orgasme van Meg Ryan), maar zelf houd ik meer van haar hilarische columns en verhalen over seks, feminisme en fashion. Haar beste zijn nu vertaald en gebundeld in dit boek. (€ 19,99, Linda.boeken)

2 Luister naar de Wind en Flipperen in 1973, Haruki Murakami
O wat was ik blij toen ik hoorde dat de twee debuutromans van mijn favo schrijver Haruki Murakami eindelijk waren vertaald. De samengebundelde romans Luister naar de Wind en Flipperen in 1973, bevatten alles wat Murakami zo eigen maakt: eenzame, nogal vreemde mannen, sprekende dieren en die droge, maar toch zo poëtische schrijfstijl. (€ 19,99, Atlas Contact)

3 De mooie voedselmachine, Giulia Enders
Ik moet opbiechten dat ik hoor tot de tienduizenden mensen die De mooie voedselmachine, de charme van je darmen hebben verslonden. Nooit geweten dat mijn darmflora zoveel invloed had op mijn gewicht, humeur en conditie… En nu ben ik dus aan de prebiotica, die anders dan probiotica bewezen goed voor je darmen zijn, althans volgens Giulia. (€ 17,99, Luithing Sijthoff).

Check Marie Claire’s uitagenda van maart >

Laatste nieuws

Zie ook