Verborgen carrièrelessen uit de serie Suits

Suits, vol met powervrouwen is carrière-wise zeer leerzaam. Dit zijn de verborgen carrièrelessen uit de serie Suits.

Verborgen carrièrelessen uit de serie Suits

Zeer verantwoord bingen.

Jawel, we zitten nu alweer klaar voor het volgende seizoen van de hitserie Suits. Leuk om onze favoriete powervrouwen bij het New Yorkse advocatenbureau Pearson Specter Litt weer te volgen, én carrière-wise is het ook nog eens leerzaam. Dit kunnen we leren van de vrouwen uit Suits.

Jessica PearsonDe managing partner die altijd haar mannetje staat, met uitspraken als: ‘You’re not calling the shots. I am. And whether you think my call is wrong or not, it is still my name on that goddamn wall.’ Wat we van Jessica kunnen leren? Dat je altijd je eigen pad moet blijven volgen, in welke business je ook zit. Weet wat je wil, geloof in jezelf en in watjíj denkt en kunt. Dus: wees sterk, oefen je pokerface, herpak jezelf na tegenslagen en knal zo door het glazen plafond heen.

Rachel ZaneVan deze sexy paralegal kun je eigenlijk twee dingen leren. 1: dat kokerrokken eindeloos en geweldig te combineren zijn – en dat we er meer willen hebben. 2: dat je je dromen niet te snel op moet geven. Al heb je twijfels, durf ergens voor te gaan. Dus: die nieuwe gave functie die vrijkomt? Solliciteer er gewoon op. Die opslag die maar uitblijft? Vraag een gesprek aan. Die opleiding die misschien wat te hoog gegrepen lijkt? Doe simpelweg een poging. Tijd om jezelf te bewijzen dat je het wél kunt.

Donna PaulsenDonna Paulsen, de pittige en goedgebekte assistent van topadvocaat Harvey Specter, laat zien dat netwerken op de werkvloer een onmisbare kwaliteit is. Dus: let op je omgeving, doe aan smalltalk, leer je collega’s kennen, profileer jezelf en doe eens iets aardigs voor een ander; de (zaken)wereld is klein en je weet nooit wie je nog een keer tegenkomt. En nog een Donna-wijsheid: maak jezelf onmisbaar. Verwerf unieke kennis en maak je kwaliteiten eigen die je lastig te vervangen maken.

Katrina BennettDe ijverige blonde sidekick van Louis Litt bewijst dat teamwork loont en dat het nooit kwaad kan to go the extra mile. Dus: op welke positie je ook begint binnen een bedrijf, wees loyaal en werk snoeihard. Verberg bovendien niet dat je zo waanzinnig fantastisch je best doet, maar schep er ook niet over op. Zo vergroot je de kans dat je gespot, gewaardeerd en uiteindelijk ook beloond wordt.

12 tips om die droombaan in de mode binnen te slepen > De carrierelessen van Gerdi Verbeet >