7 x waarom dansen de ideale sport is

Waarom dansen de ideale sport is. Het is leuk, je krijgt er lange slanke spieren van, zorgt voor een betere houding en je kunt all je emoties kwijt.

7 x waarom dansen de ideale sport is

OP 1: OMDAT HET NIET VOELT ALS SPORTEN

1 Dansen is leukHoe fijn is dat: sporten zonder dat je in de gaten hebt dat je fysieke inspanning levert. En wie weet doe je nog wat nieuwe dansmoves op voor het weekend.

2 Dansen op muziek is goed voor je geestGeluksgevoelens zijn net zo belangrijk als een getraind lichaam als het gaat om gezondheid.Het is bewezen dat bewegen op muziek verbanden legt in je hersenen, waardoor je bijvoorbeeld als je ouder word minder last hebt van vergeetachtigheid. Mooi meegenomen!

3 Dansen zorgt voor lange, slanke spierenGeen opgepompte massa, maar lange, slanke spieren – klinkt ons als muziek in de oren. Dansoefeningen brengen je dichter bij dat waanzinnige balletlichaam.

4 In dansen kun je je emoties kwijtNa een dag werken is dansen dé manier om je emoties en gevoel even los te laten en je hoofd leeg te maken. Lekker opgaan in de muziek en alleen maar je danspasjes doen.

5 Dansen belast je gewrichten minderVooral tijdens een ‘Barre Work-out’ train je je spieren zonder je gewrichten te belasten. Doordat je aan de barre traint, zijn je bewegingen gecontroleerd en heb je steun en balans.

6 Je gebruikt je hele lichaamAl je spieren worden tijdens het dansen aangesproken. Armen, benen, buik – geen enkel gebied blijft in de slaapstand. Wakker worden spieren!

7 Dansen geeft je een betere houdingVeel mensen zitten vaak achter de computer of staan verkeerd. Maar doe je een work-out à la het nieuwe BarreConcept, dan werk je aan ongemerkt aan een mooie, rechte houding en sterke buikspieren. En daar heeft je rug je hele leven profijt van.

Tips van Amber van Hardeveld, BarreConcept Nederland. Voor meer info kijk op www.barreconceptnederland.nl

Dit zijn de vier nieuwe regels voor een gezond en slank lijf >Waarom je elke dag 10 minuten stevig moet bewegen >