4 nieuwe regels voor een slank en gezond lichaam

Deze simpele regels helpen je regelrecht richting een gezondere levensstijl en een slank lichaam.

4 nieuwe regels voor een slank en gezond lichaam

Jij dacht gezond te doen met je suikervrije havermout en fruit als ontbijt? Think again.

Vergeet wat je hebt gelezen en gehoord over voeding en gezondheid (dingen die vaak nogal verwarrend en tegenstrijdig kunnen zijn). Deze simpele regels helpen je regelrecht richting een gezondere levensstijl en een slank lichaam. In de health-wereld buzzt er op dit moment maar één boek: The New Health Rules, van Dr. Frank Lipman en Danielle Claro. Een gezondheidsbijbel die je met 175 regels op weg helpt naar een gezond lijf en energieker leven. Snappy geschreven, geen poespas en geïllustreerd met prachtige foto’s. In Nederland is-ie nog niet uit, maar wij hebben vast vier gezonde vuistregels voor je geselecteerd.

1 Begin met een vette hapJuist ’s ochtends kun je beter voor een ontbijt met gezonde vetten gaan dan voor (al dan niet natuurlijke) suikers en granen. Dus: geen fruit maar avocado. En geen havermout maar eieren of sardientjes. Even wennen misschien, een visje bij je morning coffee, maar je lijf zal er blij mee zijn.

2 Doe eens helemaal nietsOok je hersenen hebben af en toe een break nodig. De oplossing is simpel: las af en toe een onproductieve dag in ? of op zijn minst een paar onproductieve uurtjes. Even helemaal niets doen, waarbij ‘niets’ ook écht NIETS betekent. Geen series kijken of nieuws lezen, maar iets doen wat oprecht voelt als tijdverspilling, mensen kijken bijvoorbeeld.

3 Zin in een snoepje?Pech gehad, want die zijn nog steeds niet opperbest voor je. Een gezondere oplossing om de trek te stillen: drink een kopje pepermuntthee. Daarmee reset je als het ware je smaakpapillen en haal je de ergste craving weg. Beetje zoals na het tandenpoetsen.

4 De porties die je opschept……laat die ’s middags het grootst zijn. Vul je lunch bovendien met proteïnen, goede vetten en groenten. En weet: ook al ligt er alleen gezond spul op je bord, belachelijk grote hoeveelheden maken je lichaam nooit blij.

The New Health Rules, Artisan Books, circa € 19,50. Check voor meer info: drfranklipman.com

De waarheid over vet >Boost je vetverbranding >