26 fonkelnieuwe hotspots in Amsterdam

Het bruist in onze hoofdstad, met wéér een verse lading restaurants, lunch- en koffietenten. Deze hotspots staan op Marie Claire’s Amsterdam radar.

Smokin’ hot!

Het bruist en het suist in onze hoofdstad, met wéér een verse lading restaurants, lunch- en koffietenten. Deze hotspots staan op Marie Claire’s Amsterdam-radar.

1 PRESSROOM
Het voormalig thuishaven van de krant De Tijd is omgetoverd tot hotel en restaurant. Het restaurant heet PRESSROOM en serveert de hele dag door lekker eten en cocktails. Én je kunt er terecht voor een puik bakkie espresso – naar eigen zeggen hebben ze de allerbeste espressomachine van Amsterdam.
Nieuwezijds voorburgwal 67

2 G’s Really Nice Place
G’s heeft een tweede locatie en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Voor mensen die G’s nog niet kennen: een klein knus tentje in de Jordaan waar hip volk het hele weekend vertoeft om te brunchen en bloody mary’s te drinken. En nu verplaatsen we ons dus richting Oost.
Linnaeusstraat 88

3 Staets @Felix in de Steigers
Nog maar nét open: pop-up restaurant Felix & Foam maakt plaats voor Staets. In het Felix Meritis pand huist vanaf nu tijdelijk deze fijne hotspot. De gerechten zijn ware kunstwerken op je bord en goede flessen wijn hebben ze hier ook.
Keizersgracht 324

4 Wilde Zwijnen eetbar
Hoera, hoera, hoera! Waarom de euforie? Omdat we mega fan zijn van Wilde Zwijnen en die heeft er nu een zusje bij. Bij Wilde Zwijnen eetbar krijg je gerechten to share en het is er gewoon zo gezellig.
Javaplein 25 hs

5 Café Panache
Dit is er zo eentje waarvan je weet dat de vrijdagavonden knettergezellig gaan worden. Achter Panache zitten de mannen van o.a Bar Franklin en Hugo’s Kitchen. Lang natafelen met steengoeie cocktails dus.
Ten Katestraat 117

6 De Kleine Valk
De kleindochters van der Valk dachten: ‘dat kunnen wij beter’ en openden een restaurant aan het Marie Heinekenplein. Op het menu Van der Valk-klassiekers als de schnitzel of de tournedos, maar dan in een iets hipper jasje.
Marie Heinekenplein 5

7 Frans (voorheen The Dutch Co.)
Nieuw concept in het oude The Dutch Co. Het concept van de Franse brasserie is overeind gebleven, maar Frans gaat voor meer allure en mooiere gerechten. Met op het menu onder andere mooie charcuterie en goed brood, lauwwarme kreeft met mayonaise en crème brûlée van foie gras. Amen.
Frans Halsstraat 76

8 The Roast Room
Gisteren geopend: The Roast Room, nieuw vleesrestaurant pal tegenover het befaamde visrestaurant Visaandeschelde op het Scheldeplein in Amsterdam. Eigenaren Michiel en Saskia weten wat kwaliteit is, dus alleen de allermooiste vleesjes krijg je op je bord.
Europaplein 2
Opening soon

9 Guts & Glory
De sfeer, het eten, de wijn, de mensen – Guts & Glory is een reuzefijn plekje. En ze serveren er vooral gerechten met kip. En we houden van kip, laten we dat vooropstellen. Three thumbs up.
Utrechtsestraat 6

10 Morgan & Mees
Bij deze Franse brasserie is vooral het arty interieur een lust voor het oog. Op het menu staan klassiekers als steak tartaar en burgers, en ze hebben een uitgebreide wijnlijst. Morgan & Mees is naast restaurant ook hotel.
Tweede Hugo de Grootstraat 2

11 Café Carbon
Een oud bruin café op de Van Woustraat is nu een stoere bar meets vleesrestaurant. Mooie stukken vlees worden geserveerd op plankjes zodat je ze kunt delen. Dit buurtcafé trekt vooral locals uit de Pijp, die hier avonden lang gezellig aan de bar hangen en een hapje mee prikken.
van Woustraat 174

12 Porem
We staan te trappelen om naar binnen te gaan, alleen zijn de deuren nog gesloten. Maar Porem gaat heel binnenkort open, en er gaan al geruchten dat dit wel eens de beste cocktailbar van Amsterdam zou kunnen worden. Het concept: kroegsfeer gemixt met goede cocktails. De locatie heeft het in ieder geval mee: de wallen.
Geldersekade

13 Coffee Concepts Sandwich bar
Voor een goede bak koffie met een lekkere sandwich stop je bij de Sandwich bar van Coffee Concepts, een kleine zaak op de Reguliersdwarsstraat.
Reguliersdwarsstraat 4

14 Nevel
Ricardo van Ede, voor culinaire fans een bekende, staat nu in de keuken van restaurant Nevel op het Westerdok aan ’t IJ. Ricardo kookt alleen met de allerbeste producten van het seizoen, die rechtstreeks van het land en uit het water komen. Reserveren maar!
Westerdok 40

15 Frits Burgers
Het concept is simpel: bier en burgers! Frits zit vlak bij het Mercatorplein en verandert ’s avonds in een gezellig buurtcafé.
Jan Evertenstraat 125

16 Juice Brothers
Voor je dagelijkse dosis ultra healthy sap en übergezond voer.
Van Woustraat 151

17 Kip in het IJ
Kippenrestaurantjes doen het nog steeds goed. En Oost had er nog geen, dus daar was Kip in het IJ. Het concept is bekend: gegrilde kippen met bijgerechten als coleslaw en salade van gegrilde portobello – en een goed glas wijn. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, dat bewijst Kip in het IJ maar weer eens.
Plantage Kerklaan 41

18 Radion
Hè, hè. Het duurde even, maar hij is open hoor: het nieuwe creatieve eetcafé en cultureel centrum Radion. Dat belooft lekker eten, goede dansavonden en knappe expo’s.
Louwesweg 1

19 Ellis Gourmet Burger
We zijn nog lang niet klaar met burgententen, dus heten we Ellis Gourmet Burger van harte welkom in de binnenstad.
Prinsengracht 422

20 Bar Bra
De nieuwe Bar Spek. Voor wie Bar Spek nog niet kent: een Berlijns-hip-huiskamer-vintage-achtige tent met good food en dito gezelligheid. Bar Bra heeft alles in zich om de heetste hipsterhang-out te worden.
Jan Pieter Heijestraat 167

21 Adam
De verf is nog niet eens droog en de felicitatiebloemen staan nog, zo nieuw is Adam. En het belooft veels goeds. Het menu is van hoogstaande kwaliteit, maar het interieur lekker knus.
Overtoom 515

22 Sir Hummus
Hummus, de Arabische dip met als basis kikkererwten, heeft een eigen toko. Het moet niet gekker worden!
Van der Helstplein 2

23 Crazy Kreeft
We hebben een traan gelaten toen het bekende Café de Pijp de deuren sloot, maar daarvoor in de plaats hebben we wel Crazy Kreeft gekregen. In dit pop-up restaurant gaan burgers & kreeft gepaard met een goed glas bier.
Ferdinand Bolstraat 17-19

24 Hummbar
En daar was nog een kreeft annex burgerbar: Hummbar. Veel hout, arty wanden en – favoriet op veel nieuwe kaarten – een surf & turfmenu. Gevestigd in The Bank, dus hartje centrum, pal naast het Rembrandtplein.
Rembrandtplein/Utrechtsetstraat 11

25 Chef’s Podium
Kek concept: lunchtent Rue de Sèvres transformeert ’s avonds in restaurant Chef’s Podium. Drie koks koken er met kraakverse groenten en seizoensproducten. Extra pluspunten: Chef’s Podium denkt ook aan de portemonnee – voor een driegangendiner betaal je 20 euro, en een perfect wijntje kost € 2,50.
Jan van Galenstraat 95

26 Odessa Pizza & Grill
Wij voorspellen dat Odessa een dikke zomerhit wordt. Maar ook nu al is het de moeite waard. Odessa huist in een boot, ligt in het IJ en ze bakken er fabuleuze volkorenpizza’s. Het terras gaat deze week open, dus gaat heen!
Veemkade 259

 11 x de beste koffiehotspots van Nederland >

Laatste nieuws