5 topvrouwen over hun mailgewoonten

Eindelijk je mailbox de baas. Een dichtslibbende mailbox kan veel stress veroorzaken. 1 Stacy London, TLC-presentatrice «Ik lees mijn mail mínste

5 topvrouwen over hun mailgewoonten

Eindelijk je mailbox de baas.

Een dichtslibbende mailbox kan veel stress veroorzaken. Daarom vroeg onze Amerikaanse Marie Claire zuster een keur aan topvrouwen – via de mail, uiteraard: hoe blijf jij je mailbox de baas?

1 Stacy London, TLC-presentatrice«Ik lees mijn mail mínstens tien keer op een dag en markeer de berichten die extra aandacht behoeven – die beantwoord ik aan het einde van de dag. In het weekend probeer ik mijn mailbox met rust te laten.»

“Ik probeer te wachten tot ik wakker ben”

2 Randi Zuckerberg, oprichter van Zuckerberg Media en editor-in-chief van Dot Complicated«De belangrijkste regels als het op mailen aankomt: 1) Check je mail niet voor je langer dan twintig minuten wakker bent. Lastig, ik weet het – helemaal als je telefoon naast je ligt – maar je dag wordt er zoveel beter op als je éven wacht. 2) Als je merkt dat je uit emotie een mail hebt getikt, denk dan twee keer na voor je ’m verstuurt. Sla ’m op in concepten en kom er later op terug.»

3 Ivanka Trump, oprichter van Ivanka Trump Collection«Ik faal regelmatig als het gaat om mijn Inbox 100% bijhouden. Maar ik ga nooit naar bed met meer dan 10 of 20 onbeantwoorde mails. Zo kan ik elke dag met een schone lei beginnen.»

“Een uur geen mail is bijzonder”

4 Shea Marie, oprichter van Peace Love Shea«Met de overload aan mails die ik elke dag moet wegwerken, kan ik niet anders dan mijn mailbox een miljoen keer per dag checken. Ik bewaar de berichten die ik moet beantwoorden, de rest gooi ik weg of sorteer ik op categorie. Wat betreft mail bestaat er geen vrij: ik mag mijn handjes dichtknijpen als er een uur niks binnenkomt!»

5 Shama Hyder, CEO Marketing Zen Group«Omdat ik een marketingbedrijf run dat focust op internet, is mail essentieel. Maar het kan ook enorm afleiden. Ik volg deze regel: als ik een mail binnen een minuut kan beantwoorden, doe ik het meteen. Zo niet, dan markeer ik ’m voor later. Vervolgens bekijk ik welke van de gemarkeerde mails prioriteit heeft. Ik gebruik ook mailtemplates als standaard reactie op berichten die ik vaak krijg. Overall best zen om zo mijn mail te managen.»