Zo slowjuice je een homemade gezichtsmasker

Duik die keuken in want de slowjuicer of mixer is niet alleen goed voor een vers soepje of sap, je kunt ze ook gebruiken om een hemels masker of fijne

Lees ook

Duik die keuken in want de slowjuicer of mixer is niet alleen goed voor een vers soepje of sap, je kunt ze ook gebruiken om een hemels masker of fijne scrub mee te blenden. Hier vind je vast drie beauty doe-het-zelfrecepten.

1 Slowjuice masker
Al die groene, oranje en zwarte sappen blijken volgens de wetenschap misschien toch niet zo gezond als gedacht. Maar: je kunt je slowjuicer gelukkig ook heel goed inzetten voor andere zaken. Een home-made gezichtsmasker bijvoorbeeld. De ingrediënten:
-honing
-yoghurt (hoe voller, hoe beter)
-avocado
-olijfolie
-aloe veragel of -sap
Laat dit ongeveer 20 minuutjes intrekken en je huid krijgt een nieuw jasje.

2 Suiker bodyscrub
En als we toch aan het doe-het-zelven zijn: heb je wel eens een suikerbodyscrub gemaakt? Wordt je huid heerlijk zacht van.  Hiervoor heb je nodig:
-1 kopje (biologische) bruine suiker
-1 kopje rauwe havermout
-1 kopje olijfolie
Meng de ingrediënten met je vingers door elkaar tot het een mooie massa is. En voilà: scrubben maar.

Tip: Neem een Japans bad
Al eens Japans gebadderd? Niet alleen heerlijk maar ook een stuk hygiënischer. Hoe? Maak voordat je in bad gaat je lichaam vochtig en scrub flink met je home-made suikerscrub. Spoel je af onder de douche en ga daarna – heerlijk schoon – in een dampend bad liggen.

3 Handmassagescrub
Meng een theelepel amandelolie met het sap van een halve citroen en twee theelepels honing. Leg je handen erin en masseer ze met het goedje. Steek je handen in plastic handschoentjes en laat ze tien minuten aan. Afspoelen met warm water en je handen voelen babyzacht aan.

Laatste nieuws

Zie ook