6 tips om er op je werk uit te springen en die promotie te krijgen

6 tips om er op je werk uit te springen en die promotie te krijgen

6 tips om er op je werk uit te springen en die promotie te krijgen

Die promotie binnenslepen doe je alleen als je bij de baas op de radar zit. Dus: nu is your time to shine! Zes tips om jezelf op je werk in de kijker te spelen:

1 Sociaal zijn is gezien worden‘Ik ben een sociaal dier’ mag niet meer op je cv staan, te cliché – maar je mag het natuurlijk wel zijn! Praat met collega’s, vraag degenen die je niet goed kent voor een kop koffie, ga tijdens een borrel niet bij het vertrouwde (heul gezellige) groepje staan, maar kijk wie je nog niet kent. En ban de smalltalk, bijvoorbeeld met een sfeer verhogend vragenlijstje – denk: ‘waar word jij nou blij van?’ of ‘welke drie woorden zijn je op het lijf geschreven?’

2 Doe meer, ook dirty workKijk goed om je heen om te spotten wat voor extra’s je zou kunnen doen. Ook de dirty jobs waar niemand zin in heeft, zoals mappen archiveren, post sorteren of een kast organizen. Zo laat je zien dat je je niet te goed voelt en dat van aanpakken weet. Als je hogerop wilt komen, eindigt het niet bij je functieomschrijving.

3 Aardig is het nieuwe zwartEerlijkheid, oprechtheid en aardig zijn zorgen ervoor dat veel collega’s je waarderen. Heus. Al denk je dat je een harde tante moet zijn om als sterke, ambitieuze vrouw gezien te worden – niet waar.

4 You snooze, you loosDenk niet dat die maandagochtendvergadering het ideale moment is om nog even wakker te worden. Hier laat je een kans liggen om je briljante gedachten en ideeën te pitchen en met de groep te delen. Dus wakker blijven, actieve houding aannemen en praten!

5 De dalai lama is er niets bijWanneer iedereen moord en brand schreeuwt bij een naderende deadline, zorg dan dat jij de rots in de branding bent – de rust zelve. Denk vooruit hoe die deadline toch te halen is, maak een lijstje van wat er nog moet gebeuren en kalmeer je collega’s.

6 pr jezelfEn dan niet op een schreeuwerige, irritante manier – dat zorgt voor ergernis – maar doe het subtiel. Dat je ’s avonds hebt doorgewerkt hoeft niet de hele verdieping te weten, dat comes with the job. Maar wanneer je targets hebt gehaald, een klant binnen hebt gesleept of de cijfers sky high gaan, is het tijd om jezelf te pr’en. Deel de successen met je baas en collega’s.

Droombaan nog niet gevonden? Hier een lesje sollicatie-etiquette