Zoenen op de eerste date? Natuurlijk!

Website vouchercloud.nl deed onderzoek naar de ‘eerste-date-etiquette’. Wij selecteerden dé 4 must-know resultaten – zodat je weet hoe het eigenlijk h

Zoenen op de eerste date? Natuurlijk!

Website vouchercloud.nl deed een onderzoek naar Nederlandse ‘eerste-date-etiquette’. Wij selecteerden dé 4 must-know resultaten – zodat je weet hoe het eigenlijk heurt.

  1. Ondanks alle online datingsites en populaire apps als Tinder ontmoeten Nederlandse singles hun partner meestal niet via een chatroom (72%). Een potentiële vlam wordt veel vaker gevonden via vrienden, kennissen of tijdens het uitgaan. Wegstoppen dus, die smartphone.
  2. Voor een eerste date bij iemand thuis afspreken is absoluut not done onder vrouwen – slechts 7% geeft aan hier géén problemen mee te hebben. De meest populaire plekken om elkaar te ontmoeten zijn op neutraal terrein, in het openbaar, zoals een restaurant of de kroeg.
  3. Wat je vooral níet moet doen tijdens je eerste afspraakje? Te veel bezig zijn met je telefoon: de nummer 1 afknapper voor mannen. Wanneer een vrouw het niet meer ziet zitten? Als een man niets te vertellen heeft. En voor beide geldt: een onaangename lichaamsgeur is een absolute no-go.
  4. En dan is het moment daar: het afscheid. Nederlanders blijken gek op zoenen: 33 procent geeft elkaar na de eerste date een kus op de mond, terwijl 25 procent liever drie zoenen op de wang geeft. Met elkaar in bed duiken is een ander verhaal; maar 5% van de vrouwen doet dit, tegenover 17% van de mannen.

Lees ook: liefde is het beste dieet >

Lees ook: 5 x geef je relatie een opzwieper >