Van deze sportbeha word je dolgelukkig

Sportbeha’s: het is geen doen met, maar evenmin zonder. Laten we voor de goede orde beginnen bij het begin en enkele sportbeha-ergernissen in kaart

Lees ook

Sportbeha’s: het is geen doen met, maar evenmin zonder. Voor wie een broertje dood heeft aan dit kledingstuk hebben we prachtnieuws!

Laten we voor de goede orde beginnen bij het begin en enkele sportbeha-ergernissen in kaart brengen.

Ergernis één: knellende sportbeha’s. Maar: deels fout van winkeljuffrouw – die erop aandrong een strak exemplaar te kopen omdat-ie anders niet genoeg ondersteuning zou bieden. Oh well…

Ergernis twee: knellende sportbeha’s die je niet over je hoofd krijgt en waar al proberende je haren in vast komen te zitten. Horror.

Ergernis drie: waarom is er nergens een vakje voor je huissleutel?! (Maar echt: WAAROM?)

Ergernis vier: waarom is er nergens een vakje voor je smartphone?!

U begrijpt: first world problems.

Britse ontwerpstudent Victoria Sowerby begreep de sportbehadilemma’s en greep in: haar gewiekste Keep Beat beha presteert het tijdens een workout je muziek af te stemmen op je hartslag – als je hart te snel pompt, versnelt Keep Beat het nummer dat je luistert, en andersom. Wat heet: Beyoncé klinkt dan ineens als Alvin and the Chipmunks. Maar da’s niet het enige: deze beha heeft een backpocket voor je telefoon, geleidende stof die je hartslag meet en slimme technologie die je middels muziek laat weten of je te hard van stapel loopt, of juist niet. Dat alles is gemaakt van hoogwaardige materialen die zweet en bacteriën afstoten. Hoera!

Op het moment is de beha van Sowerby slechts een prototype, maar de Britse is al in gesprek met verschillende grote bedrijven. Fingers crossed!

Laatste nieuws

Zie ook