Biografie prins Charles: 8 delicate zaken

Vandaag verschijnt Catherine Mayers biografie van prins Charles: Charles, The Heart of a King. Want waar gaat dat gesteggel nou helemaal over? 1/ P

Lees ook

Vandaag verschijnt Catherine Mayers biografie van prins Charles: Charles, The Heart of a King. En daar is Charles niet zo blij mee. Advocaten van de Britse kroonprins staan klaar het (nu al) controversiële boek tot op de letter na te vorsen op grove onwaarheden, Marie Claire is zo vriendelijk alvast een beginnetje te maken.

Want waar gaat dat gesteggel nou helemaal over? Welnu:

1/ Prins Charles zou opzien tegen zijn toekomstig koningschap.

2/ De Britse kroonprins wordt opgevoerd als een depressieveling en eeuwige twijfelaar, schrijft The Telegraph.

3/ De biografie trekt de leiderschapskwaliteiten van de Britse troonopvolger in twijfel.

4/ Daar komt nog bij dat Koningin Elizabeth zich bezorgd zou maken om de monarchiestijl die zoon Charles bezingt. Zijn activisme omtrent het milieu zou voor hem aanleiding geven tot een ‘potentieel nieuw model van koningschap’.

5/ Volgens The Heart of a King is Charles nogal op de penning – hij zou zijn planten water geven met oud badwater. En dan is er de doggybag, waar de prins tijdens een restaurantbezoek om zou vragen, om aan de huisdieren te geven. (Wat is daar mis mee?)

6/ Mayer beschrijft het hof van Charles als hopeloos brutaal, en als een hof waar veel interne machtsstrijd aan de hand is.

7/ Charles zou Diana op een haar na de bons hebben gegeven voor het altaar. Kennelijk voelde de prins zich nogal wanhopig vlak voor de bruiloft, zich beseffend dat Lady Diana Spencer ‘not the jolly country girl he had assumed’ was.

8/ De prins grapte eens dat hij graag tegen zijn planten praat, maar volgens Mayer zijn het de doden waarmee-ie converseert.

 

Laatste nieuws

Zie ook