HOT in februari

HOT in februari - Marie Claire

Lees ook

Dit wil je zien, doen en beleven in februari.

1 Happy Birthday Chanel. 60 jaar de 2.55
De meest iconische Chanel-tas – model 2.55 – viert haar zestigste verjaardag. Daarom zet Tassenmuseum Hendrikje dit geliefde exemplaar maar liefst drie maanden in de spotlights. Leer alles over het ontstaan van de tas en het geheim achter codenaam 2.55.
1 februari t/m 1 mei, tassenmuseum.nl

2 Hallo, mijn naam is Paul Smith
Zien! De Britse ontwerper Paul Smith showt in Hasselt, België zijn persoonlijke archief. Van de eerste stukken uit zijn miniboetiek in het Engelse Nottingham tot zijn laatste creatieve uitspattingen.
30 januari t/m 7 juni, modemuseumhasselt.be

3 Cinema Culinair
‘What you see is what you eat’, is het motto van Cinema Culinair. Dus: terwijl je geniet van de klassieker Estômago, nuttig je dezelfde 5 (!) gerechten uit de film – precíes op het moment dat de acteurs het doen. Een uitdaging, vinden wij.
22 februari 19.00, Pllek Amsterdam, cinemaculinair.nl

4 Het Nationale Ballet presenteert: Junior Company
De jongste toptalenten van Het Nationale Ballet nemen je mee op een reis door de dansgeschiedenis: van klassiekers tot moderne stukken – alles komt aan bod.
6 februari t/m 19 mei, operaballet.nl

5 Themaweek: online leven
In de week dat YouTube zijn tiende verjaardag viert en Facebook elf jaar bestaat, zendt de NPO zeven documentaires uit over de lusten en lasten van online leven.
14 t/m 20 februari, npodoc.nl

6 Romantische mode: Mr. Darcy meets Eline Vere
Gemeentemuseum Den Haag neemt je mee naar de mödische 19e eeuw, waar borduursels en strakke korsetten hoogtij vierden. Oftewel: talloze kostuums in de sferen van Pride and Prejudice en Downton Abbey. Wij zijn verkocht.
t/m 22 maart,
gemeentemuseum.nl

7 Dries Van Noten. Inspirations
Het ultieme excuus voor een weekend Antwerpen: Dries Van Noten ontsluit er voor het eerst zijn oeuvre in een indrukwekkende tentoonstelling.
13 februari t/m 19 juli,
momu.be

8 Zilveren Camera 2014
Pierre Crom won onlangs de Zilveren Camera – een prestigieuze fotografieprijs voor journalisten. Zijn fotoserie over vliegramp MH17, plus die van de winnaars uit andere categorieën, is deze maand te zien in Den Haag.
t/m 8 maart, fotomuseumdenhaag.nl

9 Tony Oursler: I/O underflow
Voor het eerst in vijftien jaar exposeert de Amerikaanse kunstenaar Tony Oursler in Nederland. Speciaal voor de Oude Kerk ontwikkelde hij een aantal multimediale projecties, die de muren en glas-in-loodramen in een totaal ander licht zetten. Met deze maand extra leuks: een lezing van Bennie Mols, schrijver van het boek Turings tango, en een CJP-avond met minicollege van journalist Maurits Martijn.
t/m 29 maart, oudekerk.nl

10 Art Rotterdam
Dit weekend is de spectaculaire Van Nellefabriek in Rotterdam het epicentrum van hedendaagse kunst. Met 132 galeries en kunstenaarsinitiatieven een must-see voor de gemiddelde kunstliefhebber.
5 t/m 8 februari, artrotterdam.com

Laatste nieuws

Zie ook