Blake Lively ontmoet slachtoffers van mensenhandel

Blake Lively ontmoet slachtoffers van mensenhandel

Blake Lively ontmoet slachtoffers van mensenhandel

Blake Lively was onlangs te zien in een nieuwe televisieserie, waarin ze meisjes ontmoette die het slachtoffer zijn geweest van mensenhandel.

De 27-jarige actrice was te zien in de driedelige docu-serie A Path Appears. Deze Amerikaanse serie wil genderongelijkheid - en de problemen die daardoor ontstaan - aan het licht brengen. Om dit voor elkaar te krijgen doken journalisten Nicholas Kristof en Sheryl WuDunn samen met celebs als Blake, Jennifer Garner en George Clooney in een wereld van armoede, exploitatie en geweld.

My Life My ChoiceIn de eerste aflevering reist Blake af naar de Amerikaanse stad Boston, waar ze de organisatie My Life My Choice bezoekt. Deze hartverwarmende organisatie vangt meisjes op die onvrijwillig in de seksindustrie terecht zijn gekomen. De directeur, Audrey Morrisay, is zelf ook slachtoffer geweest. Nu zet ze alles op alles om ervoor te zorgen dat andere meisjes niet hetzelfde overkomt.

Blake is duidelijk onder de indruk van de moedige meisjes, die open hun verhaal vertellen: “I just have so much admiration and respect for these women, for opening up”, vertelt ze in het programma. Net als vele anderen zag de actrice niet dat dit soort problemen ook nog steeds spelen in welvarende landen: "I used to think of sex trafficking as an issue that happened elsewhere."

Dit fragment uit de serie gaat je ongetwijfeld kippenvel bezorgen. Bekijk 'm hier:

Foto: Instagram Blake Lively