Power to Liselore!

Modeontwerper Liselore Frowijn maakte goede sier op de openingsavond van Amsterdam Fashion Week, waar ze haar eerste échte collectie, No.3 Formania, s

Power to Liselore!

Geholpen door Vodafone Firsts Fashion LAB (een initiatief dat talentvolle ontwerpers ondersteunt en zo hun pad naar een succesvolle modecarrière effent) stuurde ze haar tien Formania-looks de Fashion Week-catwalk op.

Elke look is een kleurrijk schilderij – en dat is geen verrassing, want Frowijn laat zich graag door kunst inspireren. Met haar afstudeercollectie refereerde ze aan de cut-outs van Matisse, en voor No.3 Formania was het Triadisch Ballet van Oskar Schlemmer haar inspiratiebron. Resultaat: geometrische vormen, fraai bewerkte stoffen, chunky breisels en stukken gemaakt van hightech skikledingmateriaal. Frowijn onderzoekt het contrast tussen sport en luxe. Met succes, want na de show kreeg ze een staande ovatie van het kritische modepubliek.

Achter de schermenWat er gebeurde achter de schermen vlak voor Liselore’s eerste show? Marie Claire heeft de Vodafone Firsts campagnevideo van de ontwerper weten te bemachtigen. Dus kijk even mee naar dat inspirerende filmpje bovenaan dit artikel!

Runway resuméCollectieLiselore doopte haar eerste collectie No.3 Formania

LocatieTransformatorhuis

?Stabat Mater, van de Italiaanse componist Pergolesi

LooksTien stuks

InspiratieTriadisch Ballet van Oskar Schlemmer

Vormen & dessinsGeometrisch

StoffenMooi bewerkte basis, chunky breisels & hightech skikledingmateriaal

Fashion LAB is onderdeel van Vodafone Firsts: een initiatief waarmee Vodafone mensen de kans geeft om, voor de allereerste keer in hun leven, de meest bijzondere ervaringen op te doen.