Claes Iversen sluit Fashion Week af

Gisteren was het zover: Claes Iversen – die onlangs nog de Prix de la Mode voor Dutch Fashion Creative ontving – mocht de Amsterdam Fashion Week afslu

Claes Iversen sluit Fashion Week af

Gisteren was het zover: Claes Iversen – die onlangs nog de Prix de la Mode voor Dutch Fashion Creative ontving – mocht de Amsterdam Fashion Week afsluiten. Marie Claire was meer dan trots zijn tweede II by Claes Iversen-show, aangevuld met fraaie couturestukken, te sponsoren.

II by Claes IversenDe tweede collectie uit de prêt-à-porterlijn van Iversen was all about sprookjes uit het Hoge Noorden. Resultaat: een collectie van warme kleuren en rijke materialen, hier en daar voorzien fabuleuze borduursels en applicaties. Allemaal referenties naar Denemarken en omstreken – waar Claes zelf vandaan komt.

Couture met folkloreDe folklore-feeling zat ook in Claes’ bijzondere couturestukken. Met jurken gemaakt van door hem zelf ontwikkelde materialen, zoals speciaal kant gecombineerd met handgeborduurde kristallen en kralen: perfect om de magische en sprookjesachtige sfeer kracht bij te zetten.

Na afloop van het 12-minuten-durende sprookje nam Iversen verlegen het eindeloze applaus in ontvangst. In een simpel zwart T-shirt met de tekst: ‘Today is a good day’. En dat was het zeker.

Fotografie: Team Peter Stigter