Dit zijn dé nieuwe health- en foodtrends

Let je op? Freekeh Kon je net quinoa goed uitspreken, gaan we massaal aan de freekeh. Parttime veganisme Als B en Jay het doen willen wij het ook.

Let je op? Dit zijn de hotste trends op het gebied van food & sport.

Freekeh
Kon je net quinoa goed uitspreken, gaan we massaal aan de freekeh. Deze oeroude graansoort uit het Midden-Oosten gaat de keukens overnemen in 2015. Freekeh wordt onrijp geoogst, waardoor het meer mineralen en eiwitten bevatten dan andere graansoorten.

Parttime veganisme
Als B en Jay het doen willen wij het ook. Want zeg nou zelf, zag Beyoncé er niet ridiculously goed uit tijdens haar Grammy Awards optreden vorig jaar? Allemaal dankzij een vegan dieet van 22 dagen. Flawless!

Bijenpollen
Move over goji-, mul-, en cranberries: hier komen de bijenpollen. Barstenvol goede stoffen als proteïne, aminozuren en vitamine B. Het geeft energie, laat je huid stralen en verbetert de stoelgang. Oké, wij zijn om.

Vet
Een extra klontje boter hoef je niet langer af te zweren, want vet is vanaf nu geen no go meer. Wij gokken dat het ketodieet – met volop eieren, kaas en biefstuk op het menu – een dikke hit wordt.

HIIT
Oftewel High Intensity Interval Training. Trokken we in 2014 massaal de hardloopschoenen aan om een marathon te lopen, in 2015 gaan we over op interval training. Explosieve oefeningen zoals sprinten worden afgewisseld met kalme oefeningen of zelfs complete rust. Dat verhoogt je metabolisme en zorgt voor een hoge vetverbranding – die nog uren na de training doorwerkt. Kijk, daar houden we van. Bye bye love handles.

Foto: In Praise of Leftovers

Laatste nieuws