Jonna Works The News: Ga hoelahoepen en krijg een taille als Beyoncé

Beyoncé, Michelle Obama en zelfs Oprah hoepelt. Is dit dé work-out voor 2015? Jonna probeerde het uit en deelt met je wat het voor haar mind en body d

Lees ook

Beyoncé, Michelle Obama en zelfs Oprah hoepelt. Is dit dé work-out voor 2015? Redacteur Jonna probeerde het uit en deelt met je wat het voor haar mind en body deed.

De komende weken een slanke taille houden, is voor de meesten geen sinecure. Hoeft ook niet, want zeg je Kerstmis zeg je kransjes, kerststol, kalkoen uit de oven met druipende jus, en heel veel glazen alcoholische goddelijkheid. Dat jezelf ontzeggen is… ehm wreed. En met kerst willen we vrede. Toch?

Ik was benieuwd hoe je die taille op een leuke manier slanker traint en stuitte op de work-out hoopdance, juistem, dansen met je hoelahoep op klatercoole beats. Het belooft een slanke taille, is goed voor je rugspieren én voor je humeur. Ook niet onbelangrijk: Beyoncé hoepelt, Oprah hoepelt, Selena Gomez en zelfs Michelle Obama hoepelt. Dus zo kinderachtig ben je niet als je deze work-out oppakt.

hoelahoepen2

Mijn eerste les vindt plaats in een klein zaaltje in Amsterdam-West bij Janna Lou (zo heet ze echt). Ik voel me lichtelijk gegeneerd als ik de gymzaal binnenstap, want ik ben de ENIGE met een strak naveltruitje: lees blote buik. Vooraf had Janna me namelijk verteld dat bloot dansen de beste hoepel-lichaamswrijving geeft.
Vijf vrouwen staan al relaxed te hoepelen. Het ziet er knap en sensueel uit. Ik wil dit ook, maar als ik wel eens een plastic ding oppak van een klein kind in het park en het uitprobeer, blijft de hoepel nog geen drie tellen in de lucht. Dit wordt een lange les, denk ik.
Ik kies een grote groenblauwe hoepel, die redelijk zwaar aanvoelt, stap erin en geef ‘m een zwieper. Warempel: hij blijft draaien! Dit is… dit is… magisch.
Helemaal op die fijne beats die uit de speakers schallen: Beyoncé, Katy Perry, Taylor Swift.

Janna ziet mijn verbaasde gezicht en licht toe dat deze hoepels – die ze zelf maakt – door hun grootte en gewicht goed blijven draaien. Ik wil niets anders meer dan dit. Ik voel me weer zeven, heel sexy en alle stresjes verdwijnen uit mijn hoofd.

In 2,5 uur leren we een choreografie, waar ik weinig van onthoud, ik wil namelijk alleen maar hoepelen.
Na afloopt voelt mijn buik of er een truck overheen is gereden, alle bubbeligheid is eruit geperst, elke spier laat zich horen – een goed teken.

In de weken erna oefen ik elke dag in mijn huiskamer met de hoepel, die ik voor 35 euro bij Janna kocht. Het liefst op ‘My Club’ van The Asteroid Galaxy Tour, die exact de goede swing heeft.

Heb ik echt een strakkere taille gekregen? Hard to say. Ik ben best in shape, maar dit kan ook komen door de 7 minute work-out die ik al negen maanden trouw doe en het hardlopen. Is mijn rug steviger? Een beetje. Bij het concert in de Melkweg van Nick Mulvey had ik minder rugpijn van het staan dan anders.
Ik zou zeggen: probeer zelf of het voor jou werkt. Maar vooral: doe het omdat het je happy maakt. En hoepelen je een tikje Beyoncé starpower geeft, haha.

Fijne feestdagen en alvast een Happy New Year!
Xx Jonna

Meer weten over nieuwe work-outs? In Marie Claire’s januarinummer (nu in de winkel) lees je er alles over, van Aerial Yoga tot de Barre work-out.

Beeld: Daniëlle Lambinon, Instagram Oprah en Sprout commercial ‘Let’s Move’

Laatste nieuws

Zie ook