Dionne’s beautydagboek: Nooit te jong voor een gezichtsserum

Beautyredacteur Dionne legt uit waarom een gezichtsserum essentieel is voor íedere leeftijd én natuurlijk welke serums zij jou aanraadt.

Dionne’s beautydagboek: Nooit te jong voor een gezichtsserum

It's a thing.

Vorige week hield Marie Claire de jaarlijkse lezeressenlunch. Er werd gebabbeld over wat er allemaal zo fantastisch is aan Marie Claire (een heleboel), maar er werd ook gepraat over waar er nog ruimte is voor verbetering. Ik spitste mijn oren, want ik was heel benieuwd wat deze dames van de beautyartikelen vonden natuurlijk. Opeens hoorde ik het woord ‘serums’ vallen. “Die gebruik ik niet, want daar ben ik veel te jong voor”, zei een lezeres.

Daar brak mijn beautyklomp. Ik wilde naar haar toe rennen, haar stevig bij de schouders pakken, haar diep in de ogen kijken en zeggen: ‘JE BENT NOOIT TE JONG VOOR EEN SERUM’! Geen zorgen, ik heb me ingehouden. Maar, weet dit lieve lezeres: zeggen dat je te jong bent voor een serum is als zeggen dat je te jong bent voor een spaarrekening. Hoe eerder je met sparen begint, hoe meer profijt je er later van hebt. Ben je nog jong, of is je huid nog spiegelglad? Zie een serum dan als investering voor een mooie huid later. En geloof me, dat wil je.

Voor elke huid een geschikt serum

Serums dus. Zie het zo: een serum is een extraatje voor je huid. In sommige gevallen pakt het huidzorgen beter aan dan een dagcrème alleen. Leeftijd heeft daar – ik blijf het zeggen - niets mee te maken. Om te weten of ook jouw huid snakt naar serum is er een simpele truc. Bedenk wat jouw ‘huidzorg’ is en stem daar je serum op af. Dus:

  • Heb je last van een droge huid? Ga dan voor een serum waar lekker veel hyaluronzuur in zit. Dit werkt als een soort vochtbommetje voor je huid en het houdt vocht gevangen in de bovenste huidlagen.
  • Bij een vette huid kan een serum heel goed dienst doen als dagcrème. Serums op waterbasis mengen namelijk met je huideigen vetten (dat laagje glim dat als een plaag op je huid ligt). Het geeft een heerlijk fris gevoel en omdat het niet vet is heb je veel minder last van glim.
  • Last van een doffe huid of pigmentvlekjes? Een vitamine C-serum wil hier weleens helpen.
  • Heb je last van rosacea (rode, vlekkerige huid)? Ga op zoek naar een serum met kamille, wilgenschorsextract en/of groene thee om de huid te kalmeren.
  • Een serum met antioxidanten is goed voor álle huidjes.

Hieronder lees je wat mijn drie favoriete serums zijn. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw favoriet! Laat je het me weten via Facebook?

  1. 302 Plus Serum - via Dany DiopDeze wissel ik vaak af met het Vitamine C Serum van hetzelfde merk. De Vitamine C maakt mijn huid minder dof, terwijl het 302 Plus Serum erg voedend is.
  1. Z-22 Absolute Face OilZelensOfficieel is dit geen serum, maar zo gebruik ik deze olie stiekem wel. Heerlijk als mijn huid wat droog en trekkerig aanvoelt.
  1. Chia Serum - Dr. PerriconeHelemaal volgens de superfoodtrend: bomvol essentiële vetzuren en vitaminen. Hier wordt mijn huid heel erg blij van.

Lees ook: zo beïnvloed je zakenrelaties met jouw parfum >

Fotografie: Daniëlle Lambinon en Anne Timmer