Handig! Leen kleding in de eerste Nederlandse mode-bibliotheek

Via LENA the fashion library kun je vanaf nu kleding lenen voor een vast bedrag per maand. Handig!

Handig! Leen kleding in de eerste Nederlandse mode-bibliotheek

Heb jij altijd al gedroomd van een oneindige, steeds variërende kledingkast? Dan hebben we goed nieuws voor je, want via LENA the fashion library kun je vanaf nu kleding lenen voor een vast bedrag per maand.

De mode-industrie is vooral gebaseerd op massaconsumptie, waarbij kleding vaak snel wordt weggedaan. Dat kan volgens Suzanne Smulders en de zussen Angela, Diana en Elisa Jansen een stuk duurzamer. Het viertal richtte daarom de mode-bibliotheek LENA op, dat een fraai alternatief vormt: “We voorzien in de behoefte van de consument om vaak en snel te wisselen van kleding, maar dan in een nieuwe duurzame context”, vertelt Smulders.

Hoe het werkt: afhankelijk van jouw abonnement kun je een bepaalde hoeveelheid kleding lenen voor een vast bedrag per maand. Als je de kleding zat bent kun je de items gewoon weer terugbrengen, zodat iemand anders er plezier van heeft. Daarnaast kun je ook zelf kleding inleveren bij de fashion library, waardoor je weer extra punten ontvangt om zelf kleding te lenen.

Wereldwijd concept

De eerste mode-bibliotheek in Amsterdam is pas net geopend, maar de ladies dromen al van een wereldwijd concept. Smulders vertelt: “Hoe te gek zou het zijn als je op vakantie kunt met alleen wat handbagage en je biebpasje, omdat je overal ter wereld een outfit voor dat moment tot je beschikking hebt. Er zijn al zoveel mooie spullen op de wereld, laten we daar meer van genieten.”

LENA the fashion library, Westerstraat 174H, Amsterdam, www.lena-library.com