Jonna Works The News: Wat mannen niet doen, maar wel zouden moeten doen na het flirten

Redacteur Jonna geeft flirttips aan mannen. Want er is iets aan mannen dat zij en haar vriendinnen absoluut niet begrijpen.

Vorige week hadden we het over de liefde en daar borduur ik nog even op voort. Want er is iets, lieve lezer, dat ik en mijn vriendinnen niet van mannen begrijpen.

‘Heeft hij je nog een berichtje gestuurd?’ Dat is de standaard vraag die ik aan mijn single vriendin stel. Naast dat ze een verpletterende beauty is, heeft ze de gave om mannen met woorden om haar vingers te winden. Vooral per telefoonberichtjes. Haar sex appeal schuilt in haar stoute humor. Niet voor niets heeft ze vooral mannelijke vrienden, want met haar in de kroeg of op de bank is het altijd feest. Ze is ad rem, ongecompliceerd en ze maakt net zulke harde grappen terug.

Regelmatig leest mijn vriendin me haar berichtjes – of liever conversaties – voor. Dat is extreem tof, voor een gebonden vrouw als ik. Ik klem me namelijk vast aan eenieder die spannende verhalen over de liefde te vertellen heeft, om me vol te zuigen met flirt-endorfine. Heel vaak ook moet ik onwijs om haar spitsvondige berichtjes lachen.

Ik hoor je denken: hey, je zou me toch uitleggen wat mannen niet doen, maar wel zouden moeten doen bij het flirten? Klopt. Let op. Want er komt een onbegrijpelijk zich vaak repeterend patroon kijken bij het telefonisch flirten. Iets wat ik niet alleen bij haar zie, maar ook bij andere single vriendinnen (bijvoorbeeld op Tinder).

Dit is namelijk hoe het in het algemeen gaat: het flirten per telefoon leidt na een x aantal dagen tot een extreem heftige rendez-vous waarbij je nog een week lang de rugafdruk van jezelf tegen het glas van je woonkamerraam ziet en twee handafdrukken (van hem) erboven.
En daarna? Wordt het zo droog op je telefoon als de Gobi-woestijn.

Het is een misverstand om te denken dat vrouwen zoals mijn vriendin hopeloze, psychisch instabiele wezens zijn, die via flirtberichtjes hadden gehoopt op een totaalpakket van toewijding, trouwen en huisje-boompje-beestje. Integendeel. Flirten geeft een gevoel van macht en de broeierige belofte is een win-win voor beiden. Maar als er al zoveel sexy, liefdevolle, grappige spanning is opgebouwd in de stroom aan berichtjes, dan kun je als man niet ineens onverschillig doen.
Dat is ruw.

Geloof me, vrouwen zijn net als mannen doorgewinterde criminelen op flirtgebied. Maar of er nu wel of niet iets tussen jullie is gebeurd, als je wilt stoppen met het telefonisch flirten, moet je dat doen als een gentleman. Schrijf maar op een papiertje en hang het naast je spiegel:
1. Als ik wil kappen met flirten doe ik dit liefdevol en netjes zodat zij een goed gevoel over ‘ons’ behoudt.
2. Ik zal geen slaapverwekkende antwoorden sturen als codetaal voor ‘ik wil eigenlijk weer verder met mijn leven’. Bijvoorbeeld: ‘Wat ik nu aan het doen ben? Oh, ik eet nog even een restje boerenkool.’
3. Ik zal niet in berichtjes ineens gaan refereren aan andere vrouwen. Zeker niet als zij die kent.

Bij deze dus, namens alle vrouwen die kunnen sms’en, een oproep aan mannen: als je niet verder kunt of wilt flirten, vertel haar dan in je eigen oprechte woorden wat je voelt en wilt. Zeker als zij de moed had jou als eerste weer berichtjes te sturen na een intieme ontmoeting.

Een mooi voorbeeld is dit prachtige sms’je aan mijn vriendin, dat ik van haar mag publiceren. De man in kwestie bleek in een knipperlichtrelatie te zitten, die uit was op het moment dat ze elkaar ontmoetten, maar in de weken daarna weer op groen ging. Hier een gedeelte van het mooiste game-over-berichtje ooit (het origineel was overigens in het Engels, waardoor het klonk alsof het zo uit de mond van Matthew Crawley uit Downton Abbey kwam):

De reden dat ik niet zoveel berichtjes meer stuur heeft te maken met iemand anders, niet met jou. Ik vond het fantastisch je te ontmoeten (en meer), en om elke twijfel weg te nemen: ik vind je een erg aantrekkelijke, intelligente, eerlijke, grappige, lieve jonge vrouw en ik zou het leuk vinden contact te houden, al snap ik dat dit nu geen prioriteit zal hebben voor je.

Geloof me, dit is wat vrouwen willen: een beetje respect. En Glassex.

Lees ook: Als je tijdens je werk verliefd wordt >

Jonna een berichtje sturen kan via Twitter: @jonnaveer of Facebook.

Fotografie: Louise Honnée 

Laatste nieuws