Claudia’s week in beeld: 5 tips om in no time slanker over te komen

Hoofdredacteur Claudia moet op de foto. In een ultra strakke rode jurk. Hoe fikst ze dat? 5 tips om in no time slanker over te komen.

Lees ook

Hoofdredacteur Claudia moet op de foto. In een ultra strakke rode jurk. Hoe fikst ze dat? 5 tips om in no time slanker over te komen.

afslanktips - Marie Claire.nl
1. Werk met een personal trainer

Hardlopen deed ik al, maar het laatste restje lovehandles liet zich maar niet wegsmelten. Maar daar is Radmilo, personal trainer van half Hillywood, die ook mij 1000 kilocalorie per sessie laat wegmeppen. Dat ik vervolgens 3 dagen niet kan lopen/staan/liggen van de spierpijn, neem ik maar voor lief. En o ja: het cliché dat je spierpijn krijgt op plekken waarvan je nooit wist dat daar spieren zaten – dat cliché dus – dat klopt.

afslanktips - Marie Claire.nl
2.
Spring je rot

Ja, de foto is wazig. Maar probeer jij maar eens te springen en tegelijkertijd een selfie te nemen. Ook Doutzen Kroes lukt dat vast niet. Wat ik wel van Doutzen heb geleerd: ga touwtje springen. Ook een calorieënvreter. Mijn variant: op mijn dochters verjaardag fanatiek mee springen. Op de benen tekent zich warempel al een spieraanzet af.

afslanktips - Marie Claire.nl
3. Ontbijt als zwerver, dineer als koningin

“Joris, wat moet ik eten?” vraag ik aan de knapste chef-kok van Nederland: Joris Bijdendijk. Deze lookalike van Ryan Gosling is een meester in het bereiden van lichte avondmaaltijden, zoals deze markreeltartaar. Vermijd dus te veel koolhydraten ’s avonds, maar pak ze wel ’s ochtends: voor je energielevel en denkvermogen heb je heus brood/graan/spelt nodig. Maar ik herhaal nog maar een keer: niet ’s avonds.

afslanktips - Marie Claire.nl
4. Kijk de kunst af bij sterren

Celebrity’s zijn allemaal rank en slank – geen wonder want tv is genadeloos met haar optische 5 kilo meer. Op de boekpresentatie van Radmilo Soda (ja, mijn PT kan ook schrijven) vraag ik Wendy van Dijk, Egbert-Jan Weeber en Marion Pauw naar hun geheim. Wendy is van de bikramyoga, Egbert-Jan doet kungfu en die lieve Marion bokst net als ik. Zoveel menschen, zoveel sporten. Maar het principe is duidelijk: beweeg, beweeg, beweeg.

afslanktips - Marie Claire.nl
5. Eet vochtafdrijvend voedsel

En ai, ai, ai, dat is dit dus niet. De hele oogst van Sint Maarten gaat aan mij voorbij (zou ook niet durven om stiekem uit de zak van mijn dochter te snoepen). Maar goed, al dit suikerwerk mag dus echt niet, omdat lege suikers je juist naar nog meer zoetigheid doen grijpen. Voor mij dus een week lang citroenwater en heel veel artisjok (vochtafdrijvend). Gecombineerd met bewegen, bewegen, bewegen krijg je dan dit:

afslanktips - Marie Claire.nl

Weliswaar met behulp van corrigerend ondergoed, maar de rode jurk ging aan!

Sta hier trouwens te midden van mijn collega-hoofdredacteuren voor een uitklapcover voor een grote SBS/Sanoma-presentatie.

Missie gelukt. For the time being dan. Want, help, voel de zak marshmallows al weer naar me lonken (laat Radmilo het maar niet horen).

Ook een Foodtip? Mail: [email protected]

Lees ook: Lukt het Claudia in 4 weken bodyfit te worden met Radmilo? >

Fotografie: Daniëlle Lambinon, Claudia Straatmans

Laatste nieuws

Zie ook