Dionne’s Beautydagboek: zo word je de beste versie van jezelf

Beautyredacteur Dionne fluistert 5 tips van professionele visagisten aan je door, die ervoor zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt.

Lees ook

“Had ik maar de lippen van Brad Pitt!” Die woorden zal je een man nooit horen zeggen (of zelfs denken). Vrouwen hoor ik daarentegen maar al te vaak hardop fantaseren over de lippen van zijn vrouw Angelina Jolie. En terecht, want ze zijn prachtig.

Maar: stel je eens voor dat het universum je gebeden hoort. Je wordt wakker en paf, daar zijn ze: de volle lippen van Angelina Jolie op jouw gezicht. Wedden dat dit er heel vreemd uitziet?

Daarom geef ik jullie hier enkele gouden tips van professionele visagisten, die ervoor zorgen dat jij de beste versie van jezelf wordt. Want geloof me, zelfs Angelina Jolie ziet er zonder hulp van haar vrienden (lees: plastisch chirurgen en visagisten) niet eens half zo aantrekkelijk uit. Echt, met een beetje make-up is het zoveel leuker om gewoon lekker jezelf te zijn!

5 gouden tips van visagisten

  1. Oogpotlood (bruin, donkerpaars of zwart) tussen de bovenste wimperhaartjes doet je ogen groter lijken en zorgt daarnaast voor een zwoele blik. Super handig als je verder niet zo veel make-up draagt.
  1. Draag lipgloss over lipstick heen en je lippen lijken meteen een stuk groter (Angelina Jolie bring it on!). Breng beide aan met een lippenseel voor het mooiste effect.
  1. Voor een mooie, open blik breng je een glansje of shimmer aan bij je binnenste ooghoeken. Ook fijn: je lijkt hierdoor gelijk een stuk jonger.
  1. Een klein beetje concealer bij je buitenste mondhoeken (opgelet: wel goed blenden!) geeft je mond een instant lift.
  1. Als je ervoor kiest om maar één ding aan je gezicht te doen, ga dan voor je wenkbrauwen. Goedgevormde wenkbrauwen geven het hele gezicht een mooiere uitstraling.

Lees ook: alles over gekleurde mascara >

Dionne's Beautydagboek - tips visagistenMeer Dionne? In het Marie Claire decembernummer ontdekt ze hét geheim achter Chanels beroemdste parfum Chanel N°5, showt ze je een ongelooflijk oogserum én test ze kaarsmeditatie.

Fotografie: Daniëlle Lambinon en Anne Timmer

Laatste nieuws

Zie ook